Krimi

Beredskabet beskudt med fyrværkeri og truet til at forlade område

Alene i hovedstadsområdet er brandvæsnet indtil videre rykket ud til 34 brande.

Hovedstadens Beredskab har i løbet af aftenen haft rigeligt at se til, og det har ikke just gjort brandfolkenes nytårsaften lettere, at de i tre tilfælde er blevet beskudt med fyrværkeri, mens de har forsøgt at udføre brandslukningsarbejdet.

Det oplyser vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab Jan Kirk-Iversen. 

- Vi er blevet beskudt af både bomberør og raketter, og i Glostrup blev vi desuden truet til at forlade området, siger han til TV 2. 

Foruden tilfældet i Glostrup har brandvæsnet også været under beskydning i Ishøj og på Frederikssundsvej i det københavnske nordvestkvarter. Det har derfor været nødvendigt for beredskabet at tilkalde hjælp fra politiet, som har kunnet beskytte dem, mens de har slukket brandene. 

Hovedstadens Beredskab er flere gange nytårsaften blevet beskudt.

En travl aften

34 brande er fra klokken 16 og frem til midnat blevet anmeldt, og operationschefen fortæller, at samtlige enheder i øjeblikket er i brug. 

- Vi har meget at se til, og det er en usædvanligt travl aften, lyder det. 

Han oplyser, at størstedelen af brandene er relateret til nytårsfestligheder, og at han først forventer, det stilner af et par timer efter midnat.

Sker hvert år

Fænomenet er ikke nyt.

Sidste år viste en opgørelse fra Danske Beredskaber, at brandfolk landet over blev beskudt hele 20 gange, imens de var på arbejde nytårsaften.

Særligt slemt stod det til i hovedstadsområdet og i Østjylland. Og i sidstnævnte område har politiet og beredskabet derfor sammen gjort sig nogle foranstaltninger i år, forklarer Stig Heidemann, vagtchef ved Østjyllands Politi

- Vi har forberedt os på det, og derfor bruger vi ressourcer på at køre med, når brandvæsnet rykker ud. Det er simpelthen nødvendigt.