Krimi

Stjålne skildpadder er vendt tilbage til Randers Regnskov

De sjældne skildpadder udgør en stor værdi på det sorte marked, så det vækker stor glæde, at dyrene nu er tilbage igen.

I begyndelsen af november blev tre sjældne skildpadder stjålet i Randers Regnskov midt i åbningstiden. Nu er de blevet fundet igen.

Det oplyser Randers Regnskov torsdag morgen.

Ved tyveriet 4. november blev skildpaddernes anlæg brudt op kort før lukketid, og tre ud af i alt otte sjældne, burmesiske stjerneskildpadder blev taget. De var flyttet ind ind i Randers Regnskov bare få måneder forinden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at gerningsmændene har vidst, hvad de er gået efter. Skildpadderne udgør en stor værdi. Man skal være rimelig kold, hvis man søndag midt i vores åbningstid sparker hegnet ind og tager dem, fortalte dyrepasser Kristian Sørensen dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Leveret tilbage af borger

Sagen fik stor mediebevågenhed, og Randers Regnskov blev kontaktet af flere hundrede mennesker med tips om, hvor skildpadderne var. Intet førte dog til frem til de stjålne skildpadder.

Men tirsdag aften blev den tropiske zoologiske have kontaktet af en borger, som vidste, hvem der havde skildpadderne.

- Denne borger har overtalt vedkommende, der var i besiddelse af skildpadderne, til at overdrage dem til ham, hvorefter de blev afleveret til os sent onsdag aften, skriver Randers Regnskov.

Et sandt julemirakel i Randers Regnskov – De stjålne skildpadder er fundet! Den 4. november fik vi i åbningstiden...

Posted by Randers Regnskov on Wednesday, December 26, 2018

Derfor er der ingen konsekvenser for tyvene, medmindre politiet ad egen drift vælger at gå videre med sagen.

- Vi kommer ikke selv til at rykke politiet for noget. Det vigtigste for har været at få dem tilbage igen, siger Kristian Sørensen til Randers Amtsavis.

"Et julemirakel"

På Facebook kalder de selv sagen for "et sandt julemirakel". De havde ikke forventet, at de ville få skildpadderne at se igen.

- Jeg jo var helt sikker på, at det var et bestillingsarbejde, når nu det handler om dyr af den her økonomiske kaliber. Det var jo ikke bare en eller anden tilfældig tudse, der var blevet stjålet, forklarer Kristian Sørensen.

Randers Regnskov oplyser, at de sjældne skildpadder igen kan opleves i deres anlæg - som dog nu er placeret bag panserglas for at undgå gentagelser.