Krimi

Peter Madsens ubåd destrueret: - Måtte ikke blive et udflugtsmål

Retten besluttede, at "UC3 Nautilus" skulle tilintetgøres. Det er nu sket, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Et af dansk kriminalhistories mest opsigtsvækkende gerningssteder eksisterer ikke længere. Ifølge Ekstra Bladet er Peter Madsens hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus," der dannede rammen om drabet på den svenske journalist Kim Wall, blevet destrueret.

Det bekræfter vicepolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

- Det er rigtigt, at den er væk. Den blevet skåret op og destrueret på det sted, hvor den har været opbevaret, siger han.

Peter Madsen afsoner livstidsstraf

Astrid Søndberg, kriminalreporter på TV 2, forklarer, at det allerede i dommen fra Københavns Byret blev besluttet, at ubåden skulle destrueres, men at det ikke kunne ske før efter sagen var behandlet i landsretten - og før det var sikkert, at der ikke kom en sag i Højesteret.

- Ubåden er et gerningssted, og på grund af sagens særlige karakter har man ikke ønsket, at den skulle udstilles på museum eller på anden måde blive et udflugtsmål, siger Astrid Søndberg.

Ifølge Brian Belling gør politiet sådan med alle koster.

- Når sagen er slut, laver man en kosterberigtigelse, hvor man skiller sig af med de koster, der ikke skal beholdes, siger han til Ekstra Bladet.

Peter Madsen afsoner en livstidsstraf for drabet og mishandlingen af den svenske journalist Kim Wall, der 10. august 2017 drog ned i dybet med Peter Madsen, men aldrig vendte tilbage.

Var en af verdens største hjemmebyggede ubåde

Ubåden blev bygget som et hobbyprojekt og blev søsat i 2008. "Nautilus" var en af verdens største hjemmebyggede ubåde. Den var 18 meter lang og vejede mere end 30 ton.

Nautilus blev første gang søsat den 3. maj 2008, og ubådens sidste sejlads natten til 11. august 2017 er af politiet blevet kortlagt minutiøs i myndighedernes søgen efter den forsvundne Kim Wall. Ubåden gik – ifølge politiet efter en bevidst handling – til bunds tidligt om morgenen, og Peter Madsen blev reddet i land, hvorefter han blev anholdt.

Efter at være blevet bugseret til lands, tømt for vand og undersøgt af politiets teknikere stod Nautilus i lang tid til frit skue bag et hegn i Nordhavnen i København, men blev i marts forud for begyndelsen af retssagen mod Peter Madsen dækket til med en presenning.