48-årig dømt til anbringelse for sex-overgreb på 4-årig

16x9
En 48-årig er blevet dømt til forvaring for voldtægt af en 4-årig. Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Den dømte mand blev af Retslægerådet erklæret lettere retarderet og må ikke være i nærheden af personer under 18 år.

En 10-årig drengs oprullering af gentagne sexovergreb, førte fredag til domsfældelse af en 48-årig mand ved retten i Glostrup.

Sagen blev anmeldt til politiet i april 2018. Drengen navngav den 48-årige, der var en ven af familien, og fortalte om de grove overgreb, der blev begået, da han var 4 år, når han var overladt til den 48-årige mand, der skulle følge ham i børnehave.

Under videoafhøringerne af drengen er det kommet frem, at det som drejer sig om mindst 50 voldtægter. Den tiltalte er en bekendt af familien, som havde til opgave at følge drengen til og fra børnehave.

Voldtægterne fandt sted tilbage i perioden fra oktober 2011 til samme måned året efter. De foregik på et offentligt toilet i Ishøj By Center i Ishøj syd for København.

Erklæret lettere retarderet

Et enigt nævningeting fandt drengens forklaring troværdig og den blev underbygget af andre vidneudsagn.

Den 48-årige mand er blevet mentalundersøgt under sagen og erklæret retarderet i lettere grad. Han er efter Retslægerådets udtalelse dømt til anbringelse i institution for personer med vidtgående psykiske handicap uden en fastsat tidsgrænse for foranstaltningen.

Den 48-årige mand har desuden fået påbud om ikke at lade børn under 18 år tage ophold hos ham eller selv opsøge andre i samme alder.

Den 48-årige mand udbad betænkningstid med hensyn til spørgsmålet om anke.