Krimi

Politiet får hjælp fra Forsvaret i to år gammel drabssag

ARKIVFOTO 2016 af Elverparken i Herlev, hvor 32-årige Louise Borglit blev fundet dræbt. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

En specialenhed fra Forsvaret hjælper politiet med at søge efter spor i sagen om drabet på gravide Louise.

Selv om der er gået mere end to år, siden en gravid kvinde blev dræbt i en park i Herlev, har politiet ikke opgivet at finde frem til gerningsmanden.

I sidste uge gennemsøgte politiet med hunde Elverparken, hvor den 32-årige Louise Borglit i november 2016 blev dræbt med kniv.

Det gav ikke noget resultat, så tirsdag har Københavns Vestegns Politi fået assistance fra Forsvaret.

- De gennemsøger Elverparken med metaldetektorer. Vores håb er at finde den kniv, der blev brugt ved drabet, siger politikommissær Ole Nielsen.

Tidligere i år nedsatte Københavns Vestegns Politi en gruppe af erfarne efterforskere fra andre politikredse til at se på sagen med friske øjne for at finde Louise Borglits morder.

Louise Borglit blev dræbt i Elverparken i Herlev den 4. november 2016.

Det er på baggrund af gruppens arbejde og øvrig tidligere efterforskning, at der nu sker fornyet søgning i området.

Forsvaret forstærker eftersøgning af gerningsvåben

Forsvaret stillede tirsdag med et såkaldt Advanced Search Team for at hjælpe politiet.

Det er specialtrænede soldater fra Ingeniørregimentet, der er udrustet til at planlægge og gennemføre eftersøgning af skjulte genstande i bygninger, fartøjer og terræn, oplyser Lars Skjoldan, der er presserådgiver i Forvarskommandoen.

Soldaterne kan bruges til at søge efter våben, sprængstoffer, penge, narkotika og andre genstande, der er blevet skjult.

En vigtig evne er ifølge Lars Skjoldan, at de kan håndtere fundne genstande, så de kan anvendes som bevisbyrde.

Louise Borglit var gravid i syvende måned, da hun om aftenen 4. november 2016 var ude at lufte sin søsters hund i Elverparken.

Den 32-årige kvinde blev stukket med kniv, og umiddelbart efter forbrydelsen skal et vidne have set en mand forlade parken. Men denne mand er altså aldrig blevet pågrebet.

Det lykkedes ikke at gennemsøge hele Elverparken tirsdag, så arbejdet fortsætter onsdag, oplyser politikommissær Ole Nielsen.