Krimi

Tre personer varetægtsfængslet - sigtet for drabet på Nedim Yasar

De tre personer er alle sigtet for manddrab.

Dørene var lukkede under retsmødet, da Retten på Frederiksberg i dag varetægtsfængslede tre personer i 14 dage.

De er alle sigtet for drabet på den tidligere bandelader og radiovært Nedim Yasar. 

De tre personer har alderen 22, 24 og 25 år. Ud over at være sigtet for drab er de også sigtet for medvirken til drab.

Dommeren har efterkommet forsvarernes ønske og nedlagt navneforbud i sagen. 

Nedim Yasar blev skudt på åben gade i Københavns nordvestkvarter - dagen inden hans bog 'Rødder - en gangsters udvej' blev udgivet. Ifølge sigtelsen blev han dræbt af to skud i hovedet.

Drabet fandt sted 19. november.

Nægter sig skyldig

De tre nægter sig alle skyldige, og ingen af dem ønskede at udtale sig ved retsmødet. 

Udover sigtelsen om manddrab er de tre også blevet sigtet for overtrædelse af lovgivningen om våben.

Tilfreds anklager

Selv om anklager i sagen Kristoffer Gammelgaard Petersen kunne have krævet op til fire ugers varetægtsfængsling, var han tilfreds med 14 dages varetægtsfængsling af de tre sigtede. 

- Det er fint. Der er masser af efterforske i sagen. Vi har formuleret sigtelsen, så man holder muligheden åben for, at der kan være yderligere gerningsmænd, siger han.  

Mulig forbindelse til Satudarah

Selv om politiet ikke ønsker at oplyse nærmere om, hvorvidt Nedim Yasar kendte de tre mænd, som nu er anholdt, erkender man, at en del af efterforskningen retter sig mod bandemiljøet.

- Vi har foretaget ransagning mod et bandetilholdssted i Ganløse. Jeg vil ikke komme ind på, hvilken gruppering der er tale om, men det er ikke der, at anholdelserne er foretaget, siger Torben Svarrer.

Ganløse i Nordsjælland er imidlertid kendt for at være tilholdssted for banden Satudarah, men det vil Svarrer som sagt ikke sige noget om.

Ud over Ganløse er der flere steder i Storkøbenhavn foretaget ransagninger. Torben Svarrer ønsker ikke at komme ind på, hvad der er fundet.

Stor interesse forsinkede retsmøde

Interessen for sagen overvældede Retten på Frederiksberg, fortæller TV 2s retsreporter Janni Pedersen. 

Antallet af tilhørere var så stort, at retten måtte flytte mødet til en større retssal. Ti venner og pårørende til de anholdte var mødt op, berettede hun. 

Skudt med revolver

Nedim Yasar sad i sin bil, da han blev skudt 19. november. Politiet oplyser, at gerningsvåbnet var en revolver med en mindre kaliber.

- Det kan vi sige på baggrund af undersøgelser fra gerningsstedet og den afdøde. Men vi har ikke fundet gerningsvåbnet, siger Torben Svarrer.

Gerningsmændene flygtede formentlig i en blå VW Passat.

Yasar var i live, da han blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter om aftenen mandag den 19. november. Men hans liv stod ikke til at redde. Dagen efter afgik han ved døden.

Bandeleder og radiovært

Nedim Yasar var tidligere leder af banden 'Los Guerreros', men forlod siden bandemiljøet, da han skulle være far. Det er ét af de emner, han beskriver i sin bog, 'Rødder', der udkom 20. november. I dagene op til havde Yasar fortalt om, at han stadig så sig over skulderen, og han har tidligere forklaret, hvordan han undgik Nørrebro, fordi han ikke følte sig sikker.

Efter at Nedim Yasar forlod bandelivet, gik han i gang med at uddanne sig til pædagog, og han var desuden vært på Radio 24Syv-programmet 'Politiradio'. Det er hans medvært på 'Politiradio', Marie Louise Toksvig, der har skrevet 'Rødder'.

Nedim Yasar havde været til reception for sin nye bog, da han satte sig ind i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter om aftenen 19. november. Det var her, de dræbende skud faldt. Yasar afgik ved døden dagen efter.

Han blev 31 år.