Krimi

Efter 'Operation X'-afsløring: Fiskefabrik politianmeldt ni gange

Jelex Seafood - som TV 2 programmet Operation X afslørede i at forfalske listeriatest - er efterfølgende blevet politianmeldt hele ni gange

På trods af at den nordjyske fiskefabrik Jelex Seafood i forbindelse med TV 2 programmet 'Operation X' blev afsløret i at forfalske listeria-analyser, så har Fødevarestyrelsen efterfølgende fundet en lang række andre overtrædelser hos fiskefabrikken.  

- Det er en bred palet af overtrædelser. Manglende sporbarhed, man har brugt en andens virksomheds autorisationsnummer, man har ikke haft styr på datoerne, fortæller leder af Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark til TV 2.  

Efter 'Operation X' programmet 'Fiskefabrikkens hemmelighed' blev sendt har fabrikken været under skærpet kontrol, og har flere gange om måneden haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold.   

Ved de fleste kontroller har Fødevarestyrelsen fundet så alvorlige overtrædelser af reglerne, at de har anmeldt Jelex Seafood hele ni gange til politiet.

- Jeg kan kun komme i tanke om én enkelt virksomhed, hvor det var nødvendigt, at vi lavede så massiv en indsats, og hvor vi kom der så tit. Det er i den grove ende, og det er også, derfor vi politianmelder dem, siger Michael Rosenmark.

Fiskefabrik: Vi producerer på livet løs

Selv om Jelex Seafood er blevet politianmeldt for en lang række overtrædelser, så skal der mere til for at Fødevarestyrelsen kan lukke virksomheden.

- Karantænereglerne tilskriver, at hvis en virksomhed i mere end et år ikke har formået at rette op, så er det, at vi kan bruge de her karantæneregler.

Jelex Seafoods direktør, Jens Elsnab, er fuld af fortrøstning, trods de mange politianmeldelser. 

- Vi samarbejder med Fødevarevarestyrelsen og tager deres rapport til efterretning. Det meste beror på en misforståelse. Men jeg kan da sige så meget, at vi producerer på livet løs og ikke har nogen planer om at lukke, siger Jens Elsnab til TV 2.