To anholdt for drabet på Nedim Yasar - rockerborg ransaget

Politiet har i forbindelse med anholdelserne ransaget flere adresser i Stork√łbenhavn og et bandetilholdssted i Nordsj√¶llands Politikreds.

To m√¶nd p√• henholdsvis 24 og 25 √•r er anholdt og sigtet for drab og medvirken til drab p√• den tidligere bandeleder og radiov√¶rt Nedim Yasar 19. november 2018.

Yasar blev skudt p√• √•ben gade p√• N√łrrebro i K√łbenhavn, dagen inden hans bog 'R√łdder - en gangsters udvej' blev udgivet.

Politiet har i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af flere adresser i Stork√łbenhavn, ligesom der er sket ransagning af et bandetilholdssted i Nordsj√¶llands Politikreds. Det oplyser K√łbenhavns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

- Det er kombinationen af vidnebeskrivelser, tips fra borgere og politiefterforskningen, der f√łrer til, at vi nu har kunnet anholde de to m√¶nd, siger

Politiinspekt√łr Torben Svarrer fort√¶ller om sigtelsen af to personer for drab p√• radiov√¶rt.

 til TV 2.

Kr√¶ver lukkede d√łre

De to m√¶nd vil blive fremstillet i grundlovsforh√łr fredag 7. december, hvor anklagemyndigheden vil beg√¶re d√łrene lukket. K√łbenhavns Politi oplyser desuden, at man stadig efterforsker motiver til drabet, ligesom Torben Svarrer ikke vil afvise, at der kan komme nye anholdelser.

K√łbenhavns Politi √łnsker heller ikke at oplyse, om de to personer er tilknyttet en bandegruppering - eller om de havde en personlig relation til Nedim Yasar.

Ud fra sigtelsen, der handler om drab og drabsfors√łg, m√• det dog antages, at mindst den ene if√łlge politiet kan v√¶re den egentlige drabsmand.

Efterlyser blå Passat

If√łlge politiet flygtede gerningsmanden fra gerningsstedet i en bl√• VW Passat, som forud for drabet har holdt parkeret p√• Vibevej n√¶r stedet, hvor Nedim Yasar kom ud fra sin bogreception og satte sig ind i sin egen parkerede bil, hvor han blev skudt.

Den bl√• Passat er kendetegnet ved en lygtefejl p√• bilens venstre forlygte, der gjorde, at den kun havde parkeringslyset t√¶ndt. Bilen var derudover forsynet med nogle specielle aluf√¶lge, der fremg√•r af billedet i bunden af denne artikel.

Politiet opfordrer vidner, der kan have set den blå Passat, til at henvende sig på telefon 114 - ligesom man stadig er interesseret i at tale med andre, der måtte have set noget eller på anden måde kan have kendskab til sagen.

De dr√¶bende skud er if√łlge politiet formentlig affyret fra en revolver af mindre kaliber, men Torben Svarrer oplyser, at politiet ikke er i besiddelse af gerningsv√•bnet.

Rockerborg ransaget i sagen

TV 2 Lorry skrev tidligere p√• dagen, at K√łbenhavns Politi var i gang med en st√łrre aktion ved en rockerborg i Ganl√łse i Egedal mellem K√łbenhavn og Frederikssund, hvor gruppen Satudarah holder til.

K√łbenhavns Politi bekr√¶fter over for TV 2, at de har udf√łrt en aktion ved rockerborgen, og at aktionen har forbindelse til anholdelsen af de to personer, der nu er sigtet for drab og medvirken til drab p√• Nedim Yasar.

Rockerborg i Ganl√łse i Egedal, mellem K√łbenhavn og Frederikssund, hvor gruppen Satudarah holder til. Video: Lars Keinicke Tofte & BYRD

- Jeg kan ikke sige, hvordan forbindelsen til sagen skal v√¶re, men jeg kan oplyse, at de to m√¶nd ikke er anholdt p√• adressen i Ganl√łse, siger politiinspekt√łr Torben Svarrer.

Tilholdsstedet i Ganl√łse har i l√¶ngere tid v√¶ret centrum for stor opm√¶rksomhed. If√łlge Lorry besluttede et enigt byr√•d i Egedal Kommune fredag, at der skulle vedtages et s√•kaldt 'samlingsteds-forbud'. Det betyder, at medlemmer af Satudarah ikke m√• samles i eller opholde sig ved ejendommen.

Bandeleder og radiovært

Nedim Yasar var tidligere leder af banden 'Los Guerreros', men forlod siden bandemilj√łet, da han skulle v√¶re far. Det er √©t af de emner, han beskriver i sin bog, 'R√łdder', der udkom 20. november. I dagene op til havde Yasar fortalt om, at han stadig s√• sig over skulderen, og han har tidligere forklaret, hvordan han undgik N√łrrebro, fordi han ikke f√łlte sig sikker.

Efter at Nedim Yasar forlod bandelivet, gik han i gang med at uddanne sig til p√¶dagog, og han var desuden v√¶rt p√• Radio 24Syv-programmet 'Politiradio'. Det er hans medv√¶rt p√• 'Politiradio', Marie Louise Toksvig, der har skrevet 'R√łdder'.

Eks-bandeleder og radiov√¶rt Nedim Yasar er d√łd, efter at han mandag aften blev skudt ned p√• √•ben gade i K√łbenhavns Nordvestkvarter. Video: Anders Masannek J√łrgensen

Nedim Yasar havde v√¶ret til reception for sin nye bog, da han satte sig ind i sin bil p√• Hejrevej i K√łbenhavns Nordvestkvarter om aftenen 19. november. Det var her, de dr√¶bende skud faldt. Yasar afgik ved d√łden dagen efter.