Krimi

To anholdt for drabet på Nedim Yasar - rockerborg ransaget

Politiet har i forbindelse med anholdelserne ransaget flere adresser i Storkøbenhavn og et bandetilholdssted i Nordsjællands Politikreds.

To mænd på henholdsvis 24 og 25 år er anholdt og sigtet for drab og medvirken til drab på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar 19. november 2018.

Yasar blev skudt på åben gade på Nørrebro i København, dagen inden hans bog 'Rødder - en gangsters udvej' blev udgivet.

Politiet har i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af flere adresser i Storkøbenhavn, ligesom der er sket ransagning af et bandetilholdssted i Nordsjællands Politikreds. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse torsdag.

- Det er kombinationen af vidnebeskrivelser, tips fra borgere og politiefterforskningen, der fører til, at vi nu har kunnet anholde de to mænd, siger

Politiinspektør Torben Svarrer fortæller om sigtelsen af to personer for drab på radiovært.

 til TV 2.

Kræver lukkede døre

De to mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag 7. december, hvor anklagemyndigheden vil begære dørene lukket. Københavns Politi oplyser desuden, at man stadig efterforsker motiver til drabet, ligesom Torben Svarrer ikke vil afvise, at der kan komme nye anholdelser.

Københavns Politi ønsker heller ikke at oplyse, om de to personer er tilknyttet en bandegruppering - eller om de havde en personlig relation til Nedim Yasar.

Ud fra sigtelsen, der handler om drab og drabsforsøg, må det dog antages, at mindst den ene ifølge politiet kan være den egentlige drabsmand.

Efterlyser blå Passat

Ifølge politiet flygtede gerningsmanden fra gerningsstedet i en blå VW Passat, som forud for drabet har holdt parkeret på Vibevej nær stedet, hvor Nedim Yasar kom ud fra sin bogreception og satte sig ind i sin egen parkerede bil, hvor han blev skudt.

Den blå Passat er kendetegnet ved en lygtefejl på bilens venstre forlygte, der gjorde, at den kun havde parkeringslyset tændt. Bilen var derudover forsynet med nogle specielle alufælge, der fremgår af billedet i bunden af denne artikel.

Politiet opfordrer vidner, der kan have set den blå Passat, til at henvende sig på telefon 114 - ligesom man stadig er interesseret i at tale med andre, der måtte have set noget eller på anden måde kan have kendskab til sagen.

(ARKIV) Nedim Yasar, tidligere bandemedlem, fotograferet 3. februar 2017.

De dræbende skud er ifølge politiet formentlig affyret fra en revolver af mindre kaliber, men Torben Svarrer oplyser, at politiet ikke er i besiddelse af gerningsvåbnet.

Rockerborg ransaget i sagen

TV 2 Lorry skrev tidligere på dagen, at Københavns Politi var i gang med en større aktion ved en rockerborg i Ganløse i Egedal mellem København og Frederikssund, hvor gruppen Satudarah holder til.

Københavns Politi bekræfter over for TV 2, at de har udført en aktion ved rockerborgen, og at aktionen har forbindelse til anholdelsen af de to personer, der nu er sigtet for drab og medvirken til drab på Nedim Yasar.

Rockerborg i Ganløse i Egedal, mellem København og Frederikssund, hvor gruppen Satudarah holder til. Video: Lars Keinicke Tofte & BYRD

- Jeg kan ikke sige, hvordan forbindelsen til sagen skal være, men jeg kan oplyse, at de to mænd ikke er anholdt på adressen i Ganløse, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Tilholdsstedet i Ganløse har i længere tid været centrum for stor opmærksomhed. Ifølge Lorry besluttede et enigt byråd i Egedal Kommune fredag, at der skulle vedtages et såkaldt 'samlingsteds-forbud'. Det betyder, at medlemmer af Satudarah ikke må samles i eller opholde sig ved ejendommen.

Bandeleder og radiovært

Nedim Yasar var tidligere leder af banden 'Los Guerreros', men forlod siden bandemiljøet, da han skulle være far. Det er ét af de emner, han beskriver i sin bog, 'Rødder', der udkom 20. november. I dagene op til havde Yasar fortalt om, at han stadig så sig over skulderen, og han har tidligere forklaret, hvordan han undgik Nørrebro, fordi han ikke følte sig sikker.

Efter at Nedim Yasar forlod bandelivet, gik han i gang med at uddanne sig til pædagog, og han var desuden vært på Radio 24Syv-programmet 'Politiradio'. Det er hans medvært på 'Politiradio', Marie Louise Toksvig, der har skrevet 'Rødder'.

Eks-bandeleder og radiovært Nedim Yasar er død, efter at han mandag aften blev skudt ned på åben gade i Københavns Nordvestkvarter. Video: Anders Masannek Jørgensen

Nedim Yasar havde været til reception for sin nye bog, da han satte sig ind i sin bil på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter om aftenen 19. november. Det var her, de dræbende skud faldt. Yasar afgik ved døden dagen efter.

Københavns Politi efterlyser vidner, som har set denne blå VW Passat forud for og efter drabet på Nedim Yasar.