Krimi

Politiet tager spritnye læderveste fra Loyal to Familia

Loyal to Familia har fået produceret læderveste med logo, som politiet nu har beslaglagt. Scanpix Denmark

Politiet har allerede beslaglagt 109 læderveste og fire huer fra en unavngiven fabrikant. De kræves nu konfiskeret.

I forbindelse med sagen om opløsningen af banden Loyal to Familia (LTF) vil politiet kræve et stort lager af bandens uniformer konfiskeret.

Det fremgår af anklagemyndighedens tilkendegivelse til Københavns Byret, hvor LTF kræves opløst ved dom efter Grundlovens paragraf 78 om foreninger, der virker ved vold.

Det skriver Ekstra Bladet.

Et stort lager tøj fra en unavngiven fabrikant er allerede blevet beslaglagt af politiet, og det kræver de nu konfiskeret.

Det drejer sig i alt om 109 læderveste og 4 huer med bandens logo på. Og derudover kræver de også fem skitser af læderveste samt den samlede bestilling af uniformerne konfiskeret.

Foreløbigt forbud

Poltiet nedlagde i september et foreløbigt landsdækkende forbud mod LTF, som gælder, indtil sagen er blevet behandlet ved domstolene.

På et pressemøde udtalte chefanklager i København Politi Ida Sørensen dengang, at:

- Anklagemyndigheden i Københavns Politi har vurderet, at LTF er en forening, som har en voldelig og kriminel adfærd af så grov karakter, at der straks bør gribes ind med et administrativt forbud.

Det betød nye straffebestemmelser, der gør, at straffen ved lovovertrædelser i forbindelse med en bandekonflikt kan forhøjes.

- Vi har derfor et stærkere grundlag i dag. Grundloven anerkender, at man kan gå ind og lave et forbud, inden domstolene har truffet en afgørelse, sagde chefanklageren.

Strafbart at bære bandens kendetegn

Forbuddet betyder også, at man bliver anholdt og sigtet for at bære LTF’s kendetegn i offentligheden.

- Med forbuddet her får vi endnu et redskab i kampen mod Loyal to Familia, der kan være med til effektivt at fjerne banden fra gadebilledet og begrænse gruppens kriminelle adfærd. Vi kan fra i dag nu sigte Loyal to Familia-medlemmer for at videreføre en ulovlig forening, sagde Michael Kjeldgaard til samme pressemøde i september.

Strafferammen for en overtrædelse af forbuddet er op til to års fængsel.

For retten næste år

Men trods det foreløbige forbud mener politiet ifølge Ekstra Bladet, at LTF-medlemmer forsøger at videreføre banden med en anden uniformering.

Politiet er blandt andet stødt på sorte kasketter med et hvidt 'F', som antages at stå for 'Familia', og mindst fire medlemmer er nu tiltalt for at have båret 'erstatningskendetegn' for LTF.

Københavns Byret påbegynder sagen om opløsningen af LFT 6. februar næste år, og sidste retsdag er foreløbigt planlagt til 30. august.