Far får ti års fængsel for brandstiftelse og forsøg på drab af sine børn

Manden har erkendt sig skyldig i at starte branden i sin lejlighed, men han har nægtet sig skyldig i drabsforsøgene på sine to børn.

En mand har ved Østre Landsret fået skærpet sin straf fra ni til ti års fængsel i en sag om brandstiftelse i tiltaltes egen lejlighed på Frederiksberg i København og dobbelt drabsforsøg på hans to børn ved kulilteforgiftning i en bil.

Det oplyser Statsadvokaten i København på Twitter.

Manden blev i april i år ved Retten i Glostrup idømt fængselsstraf for at bringe andres liv i fare ved at sætte ild til sin lejlighed og efterfølgende forsøge at slå sine to små børn på henholdsvis to og syv år ihjel, men han valgte i den forbindelse at anke dommen.

Episoden fandt sted tidligt om morgenen 11. august 2017.

Naboer bragt i fare

Faren satte ild i sin lejlighed på Thorvaldsensvej på Frederiksberg i København.

I lejligheden var der flere dunke med brandbar væske, og da manden valgte at tænde ild til en benzinvædet flyttekasse, så opstod der en særdeles farlig situation for ejendommens beboere.

Efterfølgende kørte han til Rødovre, hvor han parkerede sin Volvo i et industriområde.

Ville gasse sin børn

Med sine to børn på to og syv år sovende på bagsædet monterede faren ifølge anklageskriftet en slange på bilens udstødningsrør og førte den ind i bilens kabine. Herefter tændte faren bilens motor, så kabinen blev fyldt med røg.

Børnene endte med at overleve episoden.

Faren har erkendt, at han var skyld i, at branden i lejligheden startede. Manden er derfor dømt efter straffelovens grove paragraf om brandstiftelse.

Han har nægtet sig skyldig i drabsforsøgene.