Krimi

Skeletdele fundet på samme sted, som politiet i ni år har ledt efter forsvunden kvinde

Politiet vil på nuværende tidspunkt ikke kommentere fundet.

I det område, hvor politiet ad flere omgange har ledt efter Lisbet Nielsen, der forsvandt i 2009, blev der søndag fundet et skelet.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Mediet har talt med skovfoged Søren Stilling, der sammen med sine jagtkammerater var på tur i et skovareal ved Tirstrup på Djursland, da en jagthund gjorde det uhyggelige fund.

- Vi kunne høre en af hundene halse i et stykke skov lidt derfra. Ejeren af hunden blev nervøs, da det kom fra et sted, der er militær grund og derfor indhegnet af pigtråd, så han var bange for pigtråden. Han gik gennem området for at finde hunden, og så så han noget, der lå på jorden, som han først syntes lignede en fodbold.

Det skulle vise sig at være et kranium, og politiet blev derfor tilkaldt.

Overfor TV 2 vil vagtchef ved Østjyllands Politi Flemming Lau ikke bekræfte fundet af et skelet.

Det har derfor heller ikke været muligt for TV 2 at få bekræftet, om der er tale om Lisbet Nielsen, der forsvandt for over ni år siden, og som politiet flere gange har søgt efter på netop Djursland.

Forsvandt sporløst fra sit hjem

Lisbet Nielsen var 46 år, da hun 23. oktober 2009 forsvandt sporløst fra sit hjem i Aarhus-bydelen Risskov. Efter et par dage alarmerede hendes familie byens politi, men her mente man i første omgang ikke, at der var nogen tegn på, at den blonde kvinde skulle være blevet udsat for en forbrydelse.

Lisbet Nielsen forsvandt på mystisk vis i 2009.

Men familien var insisterende, og efter et par dage ændrede Østjyllands Politi deres opfattelse og anholdt Lisbet Nielsens kæreste, den dengang 42-årige Bjarne Østergaard Madsen, som havde udvist mistænkelig adfærd i forbindelse med kærestens forsvinden.

En broget fortid

Den 42-årige mand havde i øvrigt en historik med at gøre kærester fortræd.

I 1983 kvalte han i en alder af blot 16 år sin 15-årige kæreste Birthe Simonsen, og otte år senere, da Bjarne Østergaard Madsen var 23 år, mistede hans kæreste 21-årige Vivian Nielsen livet. Også ved kvælning.

Ved landsretten i sidstnævnte sag blev ham dømt til anbringelse, fordi han blev vurderet til at være skizofren.

Han var i øvrigt mistænkt for at have forsøgt at kvæle endnu en kæreste.

Politiet ledte også efter Lisbet Nielsens lig i kloakker og brønde nær hendes hjem i Risskov.

Døde, før han kunne tale

Da han i oktober 2009 atter var i politiets varetægt, var det politiets håb, at han kunne hjælpe med at opklare, hvad der var blevet af Lisbet Nielsen.

Men han nægtede at udtale sig, og en time inden den planlagte fremstilling af ham i grundlovsforhør endte han sit eget liv i en arrest i Aarhus.

På trods af selvmordet mistede politiet dog ikke interessen for Bjarne Østergaard Madsen, og ved hjælp af signaler fra mobilmaster sporede de hans færden, den aften Lisbet Nielsen forsvandt.

Sporet ledte politiet til Djursland, hvor Bjarne Østergaard Madsen havde kørt rundt 23. oktober.

Tømte sø

Her fik de blandt andet hjælp af Frømandskorpset i deres søgen efter den 46-årige kvinde i områdets mange søer. Men uden held.

I 2010 blev Lisbet Nielsen, som var mor til to, erklæret død.

Politiet brugte efter Lisbet Nielsens forsvinden megen tid på at undersøge søer på Djursland.

Politiet har dog aldrig mistet interessen for Djursland og de søer, de kunne se Bjarne Østergaard Madsen havde været forbi.

Så sent som sidste år fik politiet hjælp til at tømme en lille sø på egnen i håbet om at finde Lisbet Nielsens jordiske rester.