Krimi

Forfatter: - Jeg bebrejder dem, der myrdede Nedim Yasar

Marie Louise Toksvig har skrevet bogen om den tidligere bandeleder Nedim Yasar, der blev skudt efter en bogreception og døde tirsdag.

Det er forfatteren, journalisten og radioværten Marie Louise Toksvig, der er forfatter til bogen 'Rødder - en gangsters udvej' om den tidligere bandeleder Nedim Yasars kriminelle løbebane - og hans vej ud af bandemiljøet via et exit-program.

Det var efter en reception for bogen i lokaler, der tilhører Ungdommens Røde Kors på Nørrebro i København, at Nedim Yasar blev ramt af skud. Han døde tirsdag kort før klokken 13.

Marie Louise Toksvig erkender, at hun efter drabet har overvejet, om hun selv og andre har været for naive i forhold til beskyttelsen af Nedim Yasar, som sammen med forfatteren var en fast del af panelet i Radio24syvs kriminalmagasin 'Politiradio'.

- Ja. Nu. Det kan jeg da ikke lade være med at tænke på, siger Marie Louise Toksvig.

Kom ofte hos Ungdommens Røde Kors

Men hun understreger, at Nedim Yasar gerne ville holde bogreceptionen i lokalerne hos Ungdommens Røde Kors, hvor han kom ofte.

- Nedim havde sin gang hos Ungdommens Røde Kors, som var en stor hjælp og støtte for ham, og som han også var meget engageret i. Ungdommens Røde Kors tilbød at lægge hus til receptionen. De holdt også rigtigt meget af Nedim og er glade for den indsats, han har gjort. Det blev han glad for, og det blev jeg også.

- For ham gav det mening, han var på sin egen hjemmebane hos mennesker, der kendte ham og holdt af ham til en fejring af noget, han var stolt af, lyder det fra Marie Louise Toksvig.

Bebrejder dem, der slog ham ihjel

Hun siger, at hun er sikker på, at Nedim Yasar ville have sagt til, hvis han følte sig truet.

- Jeg er sikker på, at hvis han havde følt en konkret trussel, havde han sagt det og bedt om hjælp, siger Marie Louise Toksvig.

Hun er også sikker på, at politiet ville have taget en sådan trussel alvorligt og givet Nedim Yasar beskyttelse, hvis han havde bedt om den.

- Jeg tror ikke, Nedim ville bebrejde sig selv, at receptionen blev holdt der, hvor den blev holdt. Jeg tror, han ville bebrejde dem, der slog ham ihjel, og det er sådan set også det, jeg gør, siger Marie Louise Toksvig.

Kæresten i sorg

I et Facebook-opslag udtrykker Nedim Yasars kæreste Emilie Riddersholm sin sorg over den tidligere bandeleders død. Hun har dedikeret opslaget til sit "livs kærlighed", som hun beskriver ham.

- Du er mit livs kærlighed. Jeg er evigt taknemmelig for vores tid sammen, selvom den var alt for kort.

- Ord kan ikke beskrive de følelser, jeg sidder med lige nu. Det gør ondt i hele min krop, når jeg tænker på, at du ikke er her mere og ikke mindst på den måde, du blev revet væk fra os på.

Emilie Riddersholm skriver også, at hun var stolt af den mand, Nedim Yasar var blevet til:

- Du satte altid alle andre før dig selv.