Krimi

Eks-bandeleder og radiovært er død - dræbt på åben gade

Nedim Yasar var i aftes til reception for at fejre udgivelsen af sin nye bog, erfarer TV 2.

Eks-bandeleder og radiovært Nedim Yasar er død, efter at han mandag aften blev skudt ned, mens han sad i sin bil i Københavns Nordvestkvarter.

Det bekræfter Københavns Politi på Twitter.

- Det er politiets foreløbige vurdering, at der blev afgivet mindst to skud, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Gerningsmanden bar mørkt tøj og kom til gerningsstedet fra Glentevej. Personen forsvandt efter attentatet til fods i samme retning, og politiet hører gerne fra vidner, der har set eller hørt noget.

Fejrede sin bog om bandemiljøet

Nedim Yasar bestemte sig for at forlade bandemiljøet for snart fem år siden, da han opdagede, han skulle være far.

Siden har han læst til pædagog, lavet radio og nået at spille bandeboss i tredje sæson af DR-serien 'Bedrag', der løber over skærmen i 2019. Det skriver DR.

Tirsdag udkommer hans bog 'Rødder - en gangsters udvej' om hans kriminelle karriere, blandt andet som leder af banden 'Los Guerreros', og hans vej ud af bandemiljøet. 

Det var netop i denne forbindelse, at der mandag aften var bogreception på Hejrevej 30, hvor Nedim Yasar og hans kolleger fra Radio 24syv's kriminalmagasin 'Politiradio' fejrede udgivelsen. Det er værten Marie Louise Toksvig, der har skrevet bogen.

Så sig stadig over skulderen

Politiet fik anmeldelsen om skud på Hejrevej klokken 19.38. Adskillige patruljer blev straks sendt til adressen og et stort område spærret af, og tirsdag formiddag var efterforskningen stadig i fuld gang.

Københavns Politi er tirsdag aften fortsat til stede i området, hvor de har indsat en mobil politistation, og alle borgere, der har set noget eller er påvirkede af skudattentatet, er velkomne til at henvende sig.

Der er endnu ikke foretaget nogen anholdelser i sagen.

Nedim Yasar fortalte søndag til TV 2 - blot dagen før han blev skudt - at han stadig så sig over skulderen.

- Jeg har haft beskyttet adresse lige siden, og jeg er blevet rykket rundt under exit-programmet, lød det søndag, da han besøgte TV 2 News.

Den tidligere bandeleder var i studiet for at snakke om sin nye bog og om at have vendt ryggen til en kriminel verden, der har svært ved at glemme.

Alarmtelefon efter overfald

Det oplevede han i august 2017, da han i sit eget hjem blev forsøgt overfaldet og derefter fik en alarmtelefon af politiet.

Den havde han dog ikke med i forbindelse med skudattentatet mandag aften, oplyser Københavns Politi.

Siden da henvendte Nedim Nasar sig ikke til politiet om nye trusler, og Københavns Politi vil derfor gerne tale med personer, som netop kan have kendskab til nye trusler.

Minister: Trist og meningsløst

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kaldet attentatet for "uendeligt meningsløst".

- Jeg nåede at møde Nedim en gang. Her mødte jeg et menneske, der af hele sit hjerte ønskede at skabe sig et nyt liv og gøre en forskel for andre, skriver han på Twitter.

Erklæret død i radioen

Dagen igennem har der været tvivl om, hvor slemt Nedim Yasar var blevet kvæstet af skuddene. 

Omkring klokken 10 forlød det under en nyhedsudsendelse på Radio 24syv, hvor den nu afdøde radiovært arbejdede, at han var død. En oplysning, som administrerende direktør og chefredaktør Jørgen Ramskov bekræftede over for TV 2.

Men den oplysning afviste Københavns Politi med det samme.

Politiinspektør Torben Svarrer understregede kort efter over for TV 2, at den skudramte mand var i live men i kritisk tilstand.

Nedim Yasar døde ifølge Københavns Politi kort før klokken 12.51, hvor politiet orienterede pressen.