Krimi

24-årig mand skudt af politiet - angreb ifølge politiet patrulje med kniv

Politiet rykker en mobil politistation til området, hvor både de og Politianklagemyndigheden efterforsker sagen.

En 24-årig mand er uden for livsfare, efter han mandag omkring klokken 13 blev ramt af politiets skud, da han havde angrebet en patrulje med en kniv.

Det oplyser chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen på et pressemøde mandag eftermiddag, hvor han uddyber, at det var en anmeldelse omhandlende truende adfærd på en bus, der ledte politiet til Karen Blixens Boulevard.

- Den patrulje, der landede derude først, blev angrebet af manden, som var bevæbnet med en kniv, fortæller han og uddyber, at politiet i den forbindelse så sig nødsaget til at trække deres våben.

Chefpolitiinspektøren fortæller ikke, hvor mange skud der blev affyret fra politiets side, men han beretter, at den 24-årige mand blev overført til Aarhus Universitetshospital kort efter. Her var første melding, at hans tilstand var kritisk.

Betjentene, der var involveret i episoden, er ikke kommet alvorligt til skade. En enkelt har dog fået nogle knubs.

TV 2 har fået tilsendt en video, der viser en del af episoden. Her kan man se, hvordan en betjent, der har trukket sit våben, bevæger sig baglæns, mens den 24-årige bevæger sig fremad. 

En video filmet af en forbipasserende viser noget af episoden.

Da chefpolitiinspektøren på pressemødet bliver spurgt ind til denne video, fortæller han, at politiet er opmærksomme på dens eksistens.

- Jeg kan ikke sige noget om videoen på nuværende tidspunkt, fordi den indgår i efterforskningen, lyder det.

Rykker mobil politistation ud

Klaus Arboe Rasmussen oplyser endvidere, at politiet i øjeblikket er ved at afhøre vidner. Blandt andet overværede flere personer skudepisoden fra den bus, den 24-årige i første omgang var passager i.

- Vi er i gang med at efterforske motivet bag hændelsen. Vi er stadig så tidligt i efterforskningen, at vi endnu ikke kan sige så meget, fortæller han og uddyber, at politiet fortsat er tilstede i området i det vestlige Aarhus - og det vil de blive ved med at være.

- Vi vil i de kommende timer være ekstra synlige i den vestlige del af Aarhus, og vi flytter også vores mobile station derud. Der vil vi meget gerne høre fra borgere, der ved noget.

Derudover skal politiets synlige tilstedeværelse være med til at skabe tryghed i området, lyder det.

DUP undersøger sagen

Foruden Østjyllands Politi har Politiklagemyndigheden - også kaldet DUP - efterforskere på stedet, hvor de undersøger sagen. Dette er ganske normal procedure, når betjente har trukket deres tjenestevåben og ramt borgere.

- Politiklagemyndigheden har på baggrund af underretningen straks iværksat en nærmere undersøgelse af episoden og sendt efterforskere til stedet, oplyser den i en pressemeddelelse.

I selv samme meddelelse oplyser DUP, at de ligeledes meget gerne vil i kontakt med vidner, der har overværet episoden eller har øvrige oplysninger til sagen.

Moské: Vi advarede politiet

Ifølge Osama El-Saadi, som er formand i Grimhøjmoskéen, besøgte den 24-årige mand moskéen i Brabrand både søndag og mandag. 

Det skriver DR.

- Han er ikke kendt i moskéen, men dukkede op for første gang i aftes, fortæller han og uddyber, at manden dukkede op igen mandag. Denne gang med en kniv. 

Ifølge formanden virkede manden forstyrret, og det fik personer i moskéen til at alarmere politiet.

TV 2 forsøger at få be- eller afkræftet oplysningerne af Østjyllands Politi.