Station 2

Offer for otte røverier: - Man flytter en grænse hver gang

Otte gange har Britta Nielsen været udsat for røveri. Alligevel insisterer den 69-årige ekspedient på at blive stående bag disken.

Købmandsbutikken, der ligger på et lille hjørne af Slagelse, måler ikke meget mere end 35 kvadratmeter. Alligevel overvåges den af hele seks kameraer, der fanger hver en bevægelse.

Den massive overvågning er konsekvensen af en lang række røverier og røveriforsøg mod butikken, som alle har én ting til fælles. Hver gang har den 69-årige ekspedient Britta Nielsen stået tilbage som offer. Således også en fredag tilbage i august, hvor hun kort før lukketid igen stod over for to maskerede og bevæbnede røvere.

Den 69-årige ekspedient fik en voldsom behandling af de to røvere

Kameraerne stoppede ikke røverne, men de dokumenterede de to mænds desperate jagt på kontanter og deres hårdhændede behandling af den 69-årige ekspedient, som vakte forargelse, da politiet senere offentliggjorde billederne i bestræbelserne på at finde frem til gerningsmændene.

- Når man kommer maskeret ind og har kniv med, så er det luset. Meget tarveligt, siger Britta Nielsen om oplevelsen. 

Allerede efter én fridag stod hun dog igen bag disken og mødte de kunder, som betyder meget for hende. For trods de ubehagelige oplevelser insisterer hun på at holde fast i jobbet, som hun har passet i mere end 30 år.

- De (røverne, red.) skal ikke have lov til at sætte dagsordenen, som hun siger, da Station 2 TÆT PÅ møder røveriofret, der ikke ser sig selv som lige netop det. Et offer.

Station 2 TÆT PÅ's vært, Kristian Bech, møder ekspedienten, der har været udsat for otte røverier

Virkeligheden er dog, at Britta Nielsen er offer for ikke bare et, men en lang række røverier.

- Det er vel efterhånden otte gange. Nogle af dem griner man bare af, men de sidste tre har været øv. Det sidste var det værste. Men man flytter jo en grænse for hver gang, fortæller ekspedienten, hvis mod står i stærk kontrast til hendes spinkle statur.

Otte gange har 69-årige Britta Nielsen været udsat for røveri i den butik, hvor hun arbejder, og alligevel insisterer hun på at blive stående bag disken. Video: Allan Rossen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af røverier på landsplan er tæt på halveret siden 2010, men det er altså ikke en udvikling, som Britta Nielsen har mærket til trods for den massive overvågning af butikken.

Derimod oplever hun, at røverierne bliver mere og mere voldsomme.

- Falder man af hesten, skal man se at komme op igen. Hvis du går hjem og sætter dig ned, så sætter røveriet sig rigtig godt i dig. Det gør det ikke, hvis jeg går hernede, siger Britta Nielsen.

To uger efter det seneste røveri anholdt politiet to mænd for røveriet, og de to mistænkte sidder stadig varetægtsfængslet og venter på en retssag.

'Station 2 TÆT PÅ: Røveriofret' kan ses torsdag den 8. november klokken 21.35 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.