Krimi

Fejlagtige gps-signaler årsag til politiaktion i fynsk landsby

Politiaktionen i Espe fandt sted på fejlagtige informationer, som var givet på baggrund af en defekt antenne.

I forbindelse med en kæmpe politiaktion 28. september, hvor politiet lukkede for broer og færgeafgange til og fra Sjælland, var betjente i to dage stærkt til stede ved den fynske landsby Espe.

Det skyldtes, at politiet havde fået gps-signaler om, at den Volvo, som politiet jagtede, havde befundet sig i byen.

Men det havde bilen ikke.

- Det har efterfølgende vist sig at være fejlagtige informationer, som er givet på baggrund af en defekt på bilens antenne, der har påvirket bilens gps-udstyr, skriver Københavns Politi nu i en pressemeddelelse.

Det var den sorte Volvo, der satte hele politiaktionen i gang, da den fredag eftermiddag 28. september kørte fra Sverige til Danmark.

Ingen relation til sagen

Ved 14-tiden lukkede politiet både Storebæltsbroen, Øresundsbroen og flere færgeafgange.

Politiet opstillede også en mobil kommandocentral på en rasteplads mellem Ringe og Espe på Fyn. Samtidig kredsede en helikopter over det midtfynske, og resten af aftenen var svært bevæbnet politi massivt til stede i Espe

Dagen efter fortalte chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov, at politiets arbejde handlede om frygt for et angreb mod enkeltpersoner, men at den sorte Volvo ikke havde relationen til sagen.

Politiets Efterretningstjeneste PET havde haft mistanke om, at personerne i bilen havde forbindelse til sagen, men efterforskningen viste, at personerne i bilen havde relation til andre kriminelle handlinger.

Volvoen blev fundet om aftenen 28. september nær Holbæk.

Trussel fra Iran

Først i tirsdags, 30. oktober, fortalte Politiets Efterretningstjeneste (PET), hvad det var for en trussel, der førte til, at politiet lukkede en stor del af Danmark ned.

Årsagen var, at Irans efterretningstjeneste har planer om et attentat mod enkeltpersoner i Danmark. Det sagde PET's chef, Finn Borch Andersen, på et pressemøde, hvor han understregede, at truslen ikke er ovre.