Bandeleder overbevist om, politi og ekskærester har fået ham uskyldigt dømt: - Min sag bliver Danmarkshistorie

Sjakalmetoder, falske anklager og plantet kokain. Historien om dette efterårs retssag mod Danny Abdalla har alle ingredienser fra en Hollywoodfilm.

En eftermiddag i oktober sad Danny Abdalla i Vestre Landsret som tiltalt i endnu en straffesag. Det var dommens dag for bandelederen, der også kalder sig for 'Løvernes Konge'. 

Iført gummisko, træningstøj og sorte Oakley-briller lyttede han først stille til retsformanden og rystede på hovedet, men til sidst kunne han ikke holde ordene tilbage og råbte direkte til dommerbænken: 

- Du kan lige så godt idømme mig dobbelt forvaring. Jeg kigger på dig. Det er fucking korruption. 

Lige her kulminerede et to år langt forløb, hvor Danny Abdalla havde siddet varetægtsfængslet i en sag om nogle af straffelovens groveste overtrædelser.  

Dømt stribevis af gange

For at forstå Danny Abdallas reaktion, skal man forstå hans baggrund. Han er en af den kriminelle underverdens mest berygtede personer. I snart to årtier har han været en torn i øjet på myndigheder og politikere og været en hyppig gæst på forsiden af aviserne. 

Danny Abdalla på forsiden af Ekstra Bladet
Danny Abdalla på forsiden af Ekstra Bladet Foto: Ekstra Bladet

Han kom til Danmark fra Libanon i 1992, og i Aalborg grundlagde han banden Den Internationale Klub. Siden da er han dømt flere gange for grove forbrydelser.

Listen tæller omfattende narkokriminalitet, våben, trusler, røveri og vold, og han er ved flere lejligheder stået frem i medierne og har fortalt om sine forbrydelser og kriminelle løbebane. 

I en video fra 2007 besøger 'Station 2' Danny Abdalla, mens han afsoner en lang straf for narko.   

Gangsteren Danny Abdalla var en af de mest magtfulde mænd i den kriminelle underverden. Video: Mikkel Eisenhardt

Men for Danny Abdalla var den seneste sag i Landsretten ikke som de andre. Denne sag ville 'Løvernes Konge' ikke have siddende på sig.   

Komplottet mod Danny Abdalla

Op til sagens begyndelse har Danny Abdalla skrevet adskillige breve til redaktionen på kriminalmagasinet 'Station 2'. Her forklarer han, hvordan han ser på de 38 forhold, han er tiltalt for ved Vestre Landsret. Brevene kommer fra cellen i Randers Arrest, hvor han har siddet varetægtsfængslet. 

Brev fra Danny Abdalla
Brev fra Danny Abdalla Foto: Station 2

På ternet A4-papir har bandelederen skrevet mere end 30 sider, der ikke efterlader tvivl om, hvordan han ser på de alvorlige anklager, der blandt andet omfatter to voldtægter, narko, blufærdighedskrænkelse, afpresning, grov vold og våben.

- Jeg er uskyldig, men det er bestilt arbejde, at jeg skal dømmes for noget, jeg ikke har gjort.

- Jeg er en meget kendt person og en meget kendt gangster af ære.

- Derfor vil de gøre alt for at få ram på mig på en beskidt måde. Min sag vil være Danmarkshistorie.

- Politiet har besluttet, de vil rydde mig af vejen, derfor var de nødt til at finde på denne store løgn.

Kvinderne fortæller løgne

Det er ikke kun politiet, som Danny Abdalla mistænker for at stå bag et komplot. Han skriver også, at stribevis af kvinder fra hans fortid har rottet sig sammen og nu kommer med falske anklager om vold og seksuelle overgreb. Alt sammen for at få bandelederen sendt så lang tid i fængsel som muligt.

En af de kvinder, Abdalla har i tankerne, er hans ekskæreste, som 'Station 2' møder flere gange under retssagen. De to boede sammen i en lejlighed i Frederikshavn.   

- Jeg ønsker, han får forvaring, for det er det værste, han kan få. Jeg ønsker sgu ikke noget godt for ham, fortæller hun til kriminalmagasinet. 

Danny Abdallas ekskæreste
Danny Abdallas ekskæreste Foto: Jakob Enok / Station 2

Hun optræder anonymt af frygt for repressalier, men vil gerne fortælle, hvordan Danny Abdalla, ifølge hende, begik stribevis af overgreb.

- Han var meget magtliderlig, og så han, man sad og græd, kørte han den meget ud. Så kunne han finde på at tage kæder og kniv og få en til at ligge på gulvet, mens han sad på en stol og kiggede ned. 

- Hvis man svarede ham igen, så var man også helt ude at skide. Især hvis man bustede ham i at have noget med andre piger at gøre, så fik man også tæsk. 

Slog til det sortnede

Kvinden var sammen med Danny Abdalla i godt tre år, og i den sidste del af forholdet blev hun ifølge eget udsagn udsat for grov vold. 

- Han rev mig ned ad trappen, hen ad vejen. Dunkede mit hoved ned i gulvet, ind til jeg så sort. Så råbte han: "Din so, du bløder ud over det hele, prøv at se, hvad du gør ved mit hjem. Rejs dig og gør rent." Det fortæller hun til 'Station 2'. 

Danny Abdalla i sin lejlighed i Frederikshavn i 2014
Danny Abdalla i sin lejlighed i Frederikshavn i 2014 Foto: Station 2

Anklagerne indgår i retssagen, og ekskæresten er indkaldt som vidne mod sin tidligere samlever. 

- Det er svært, fordi jeg bliver ked af det, når jeg tænker på de ting, jeg har været udsat for. Men ham, han skal bare ned med nakken. Jeg skal nok fortælle alt, hvad der er at fortælle.   

Danny Abdalla nægter alt

I Landsretten har bandelederen en helt anden version af forløbet. Danny Abdalla nægter alle anklager om vold mod sin ekskæreste, og han forklarer, at hun fortæller løgne som hævn for, at han afbrød deres forhold og smed hende ud af lejligheden i Frederikshavn. De udtalelser har 'Station 2' forelagt ekskæresten. 

Danny Abdalla afgiver forklaring i Landsretten
Danny Abdalla afgiver forklaring i Landsretten Foto: Retstegning: Jimi Holstebro

Danny Abdalla har jo en helt anden version af forløbet. Han siger, du lyver og bare sviner ham til som hævn? 

- Danny har ikke smidt nogen ud af noget. Det er mig, der har cuttet kontakten til ham. 

Hvorfor gik ingen til politiet?

Sagen mod Danny Abdalla er speciel, fordi ingen af de kvinder, han ifølge anklageskriftet har begået overgreb mod, selv er gået til politiet og anmeldt ham. Han er blandt andet anklaget for to voldtægter, grov vold og trusler mod en række kvinder, men de forblev tavse efter overgrebene.

Danny Abdalla i klubjakke
Danny Abdalla i klubjakke Foto: Privatfoto

Først da politiet flere år efter fik et tip fra en person tæt på Danny Abdalla, begyndte sagen at rulle. Tippet indeholdt oplysninger om navne på flere af kvinderne, og på den måde begyndte efterforskerne at trevle sagen op, så de kunne bygge et anklageskrift mod Danny Abdalla.

Det undrer dog bandelederens forsvarer, at ingen af kvinderne selv tog kontakt til politiet. 

Martin Andersen er forsvarer for Danny Abdalla
Martin Andersen er forsvarer for Danny Abdalla Foto: Henrik Damberg / Station 2

- Hvorfor er der ikke et reaktionsmønster, der normalt vil være, når nogen har været udsat for noget? Skriger op? Anmelder det med det samme?, fortæller forsvarer Martin Andersen og fortsætter: 

- Hvis det begynder at blive mudret og uklart og der ikke kommer nogen anmeldelser overhovedet, men først år efter kommer en henvendelse fra en helt anden person, så må man stille spørgsmålstegn ved, hvad er det, der er foregået? 

- Så du vil undergrave deres troværdighed ved at sige, hvordan kan det være, de har været udsat for noget så forfærdeligt og så fortsætter kontakten til Danny Abdalla? 

- Lige præcis. 

Ekskæreste havde ingen beviser

Danny Abdallas ekskæreste var en af de kvinder, der ikke selv gik til politiet og anmeldte volden. Ifølge hende var det af frygt for bandelederen. 

- Jeg meldte ikke volden for min egen sikkerheds skyld, min egen freds skyld. Når man ikke har beviser, så gider politiet ikke tage det seriøst. Der er ikke noget, der hedder læge, når man får tæsk. Så sidder du sgu ikke og beder den fyr, der tæsker dig om at komme til læge. Hvad fanden tror du selv? 

- Men er det her en slags hævn mod ham? 

- Nej, hvorfor skulle jeg hævne ham? Det var politiet, der kontaktede mig. Jeg er kommet videre med mit liv, fortæller hun til 'Station 2'. 

En af voldtægterne er det pure opspind

Vidnelisten i sagen mod Danny Abdalla er ekstraordinært lang. Hele 55 vidner skal i løbet af sagen afgive forklaring, og langt de fleste af dem taler IKKE til bandelederens fordel. 

Men midtvejs inde i retssagen kommer en håndfuld vidner, som er indkaldt af forsvaret og taler Abdallas sag. Det er en broget skare af mænd, hvor en er medlem af rockergruppen Satudarah og en anden har relationer til Bandidos. Fælles for de fleste er, at de i øjeblikket sidder fængslet og afsoner straffe fra egne sager. Derfor er det ikke muligt at lave et interview med dem i retten. 

Et af vidnerne er dog på fri fod, og han indvilliger i at give et interview til 'Station 2'. På en terrasse ved Landsretten forklarer han om sin viden: 

- Jeg er her for at fortælle sandheden, og det er, at en af voldtægterne, som Danny er anklaget for, er det pure opspind. En fabrikeret løgn for at få ram på ham. Det handler om at få ham væk. Give ham forvaring. 

Manden her forklarer, at Danny Abdalla er udsat for et komplot
Manden her forklarer, at Danny Abdalla er udsat for et komplot Foto: Henrik Damberg / Station 2

Lyver for at få erstatning

Manden ønsker ikke at stå frem med navn og ansigt, da han frygter, at Danny Abdallas fjender vil opsøge og true ham for at viderebringe sin viden om det påståede komplot mod bandelederen. 

En del af komplottet skal altså angiveligt være, at en fjende af Danny Abdalla har overtalt en kvinde til at afgive falsk forklaring om en voldtægt. 

- Men hvad skulle der være i det for hende? 

- Erstatning. Jeg har hørt, at sådan nogle sager kan give op til 100.000 kroner i erstatning. 

'Station 2' har forsøgt at få en kommentar fra kvinden, men gennem sin bistandsadvokat har hun afslået at udtale sig. 

Sjakaler lægger fælder

Danny Abdalla er også tiltalt for besiddelse af en stor mængde kokain. Her har manden hørt fra kilder i det kriminelle miljø, at nogen har plantet 200 gram kokain i Danny Abdallas bil. 

- Hvis man gerne vil have en person væk, så er det sådan, man lægger en fælde, hvis man er en sjakal. 

Vidnet fortæller, at han ikke kender Danny Abdalla specielt godt. De er kun mødtes få gange på gårdture, da de begge på et tidspunkt sad i Randers Arrest, og den oplysning borede anklageren en del i, da vidnet afgav forklaring. For det betyder, at Abdalla og vidnet potentielt set kunne have aftalt, hvad der skulle siges i retten. Det afviser manden dog: 

- Jeg fik de her oplysninger lang tid før, jeg mødte Danny Abdalla, og han har ikke fortalt mig, hvad jeg skulle sige i retten. Jeg fortæller sandheden, som jeg har hørt den fra mine kilder.  

Anklageren mener, at nogen i sagen mod Danny Abdalla lyver. Alle kan ikke tale sandt.
Anklageren mener, at nogen i sagen mod Danny Abdalla lyver. Alle kan ikke tale sandt. Foto: Retstegning: Jimi Holstebro

Nogen fortæller ikke sandheden

Da retssagen nærmer sig sin afslutning, har dommerne en stor gruppe vidner, der på ene side fortæller en historie om en kynisk bandeleder, der begår vold og seksuelle overgreb mod kvinder. På den anden side en gruppe mænd, der fortæller en helt anden historie og bakker Danny Abdalla op i, at 'Løvernes Konge' er udsat for et komplot. Anklager Jesper Rubow opsummerer det således: 

- I en sag som denne, hvor modpolerne er så store, er der nogen, der ikke fortæller sandheden. Nogen må lyve. 

Danny Abdallas sag blev afgjort ved Landsretten i Viborg
Danny Abdallas sag blev afgjort ved Landsretten i Viborg Foto: Station 2

Dommen til 'Løvernes Konge' 

Retssagen mod Danny Abdalla tog seks uger, og den sluttede med retsformandens oplæsning: 

- Thi kendes for ret. Tiltalte, Danny Abdalla, straffes med fængsel i 12 år.  

Retsformanden idømmer Danny Abdalla 12 års fængsel
Retsformanden idømmer Danny Abdalla 12 års fængsel Foto: Retstegning: Jimi Holstebro

Da først Abdalla havde råbt ad dommeren og kaldt det hele for "fucking korruption", blev han ført ud af lokalet af fire betjente og placeret i et tilstødende lytterum, hvor han måtte høre resten af domsafsigelsen gennem en højttaler. 

Det her er ikke Hollywood

Han blev kendt skyldig i 36 ud af 38 forhold, herunder de to groveste forhold, voldtægterne. Dermed tilsidesatte retten Danny Abdalls forklaring om, at det hele var et komplot. Det fik anklager, Jesper Rubow, til at sige:  

- Nu har vi fået slået fast, at det her ER noget, der er sket. Det er foregået i Nordjylland og ikke i Hollywood. Så det med konspirationsteorien, det er der ikke nogen, der tager seriøst. 

Danny Abdalla selv var på ingen måde tilfreds med dommen. 

- Han er ikke glad. Han er rystet. Chokeret. Særligt de her to voldtægter. Han kan ikke begribe, han er fundet skyldig i dem, fortæller forsvarer, Martin Andersen. 

Slap for forvaring 

En ting gik dog Danny Abdallas vej. Anklageren mente, at de alvorlige forhold burde udløse lovens strengeste straf, forvaring, hvilket er fængsel på ubestemt tid. Det blev han allerede dømt til i byretten, men i ankesagen ved Landsretten, slap han billigere. Derfor ved han, at han om 12 år kan være en fri mand igen. 

- Lige nu tror jeg ikke, at han kan se igennem, at han har undgået forvaring og fået en tidsbestemt straf. Vi har faktisk fået ændret en byretsdom fra forvaring, som sker meget sjældent, siger hans forsvarer. 

Skuffelse hos ekskæresten

For Danny Abdalls ekskæreste var det med blandede følelser, at hun læste om dommen. 

- 12 års fængsel. Hold kæft en skuffelse. Jeg ville gerne have, at han fik forvaring. 

Danny Abdalls ekskæreste i minutterne efter dommen er faldet
Danny Abdalls ekskæreste i minutterne efter dommen er faldet Foto: Jakob Enok / Station 2

Bandelederen blev heller ikke dømt for grov vold mod ekskæresten. Retten fandt kun beviser for den milde voldsparagraf. 

- Det pisser mig af, fordi der er ikke nogen i Danmark, der har set, hvad jeg har været udsat for, ud over mig og Danny. Vi var de eneste i rummet, da det skete, så det gør mig lidt sur.  

Da hun havde tænkt mere over dommen, sagde hun til sidst: 

- 12 år er også lang tid i fængsel. Jeg er kommet videre og slutter nu fred med det, han har gjort, men jeg tilgiver ham aldrig. Aldrig nogensinde. 

'Station 2' har gentagne forsøgt at få en kommentar fra Danny Abdalla selv, hvilket ikke har været muligt. Redaktionen bag historien har heller ikke fået lov at besøge ha'm i fængslet eller ringe til ham.