Krimi

16-årig død efter at have indtaget ukendt stof i nat

Politiet advarer om, at der kan være farlige stoffer i omløb i området.

En 16-årig ung mand er død efter at have indtaget et ukendt stof natten til lørdag. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falster Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog natten til lørdag en anmeldelse om, at en ung mand var ukontaktbar efter indtagelse af et ukendt stof tidligere på natten.

Den 16-årige blev fløjet til Rigshospitalet, hvor han blev erklæret død klokken 1.46.

Episoden skete i Dianalund på Vestsjælland.

Politiet efterforsker sagen som et mistænkeligt dødsfald og har sat ind med en omfattende indsats, skriver de i pressemeddelelsen. Politiet bekræfter, at den 16-årige havde indtaget stoffet MDMA.

Advarer mod muligt ukendt stof

Samtidig advarer politiet om muligheden for, at der kan være farlige stoffer i omløb i Dianalund- og Sorø-området.

Derfor vil politiet være tilstede ved Dianalund Centret her til formiddag for at svare på spørgsmål og give vejledning i forbindelse med sagen.

TV 2 har her til morgen været i kontakt med Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, men de vil på nuværende tidspunkt ikke give yderligere oplysninger.

Far opfordrer unge til at passe på

Den afdøde unge mands far, Kim Christensen, har efter dødsfaldet kommenteret hændelsen på Facebook. Det skriver TV Øst, der har været i kontakt med faren.

- Kære unge mennesker. Vil I ikke godt stoppe med at eksperimentere med syntetiske stoffer, skriver han efterfulgt at tre grædende emojis.

Ifølge faren er der tale om stoffet mdma. Det vil politiet dog ikke bekræfte.

Advarer forældre

I et andet opslag advarer han forældre i Dianalund og opfordrer dem til at tale med deres børn.

- Kære forældre og unge mennesker i Dianalund, jeg blev i aftes ramt af den største sorg, der kan ramme et menneske, da jeg har mistet min søn.

Faren fortsætter lidt længere nede:

- Jeg er knust og håber virkelig, I vil tage dette alvorligt, inden byen bliver ramt af endnu en tragedie. Tal med jeres unge mennesker.

Minder om tidligere sager

Selv om politiet endnu ikke officielt vil oplyse, hvilket stof der er tale om, så er konklusionen, at hændelsen minder om en tidligere sag, som også udspillede sig i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis område. 

Tilbage i februar døde 15-årige Adam Buk fra Haslev efter at have indtaget stoffet mdma, der er også kendt under navnet ecstasy. 

I den forbindelse valgte politiet at anholde flere personer, og det førte til to retssager om uagtsomt manddrab.

I den første sag blev en 17-årig dreng frifundet for at have solgt det stærke mdma til en mellemmand - også en 17-årig dreng - som videresolgte det til den 15-årige Adam Buk og hans kammerat. 

Siden blev mellemmanden dømt for uagtsomt manddrab. Dommen lød på et halvt års fængsel. Straffen skal dog ikke afsones, hvis mellemmanden i stedet udfører 120 timers samfundstjeneste.