Krimi

Familie havde kontaktet politiet flere gange, inden kvinde blev dræbt med kniv

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Drab på en 70-årig kvinde i Frederikshavn var kulminationen på en uge med chikaner og trusler, siger familien nu.

Knivdrabet på en 70-årig kvinde i Frederikshavn onsdag eftermiddag var kulminationen på en lille uge med utallige trusler, chikane og indespærring af kvinden og to af hendes familiemedlemmer. Manden bag er den 64-årige, der torsdag blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drab. 

Det fortæller den afdøde kvindes svigersøn, Peter Dronninglund, som nu står frem og fortæller familiens historie.

Familien har nemlig adskillige gange henvendt sig til Nordjyllands Politi, og de mener ikke, at politiet har taget sagen om truslerne mod kvinden alvorligt. 

- Jeg synes, politiet har fejlet ad flere omgange i det her, for da vi først henvendte os, var der ikke særligt meget hjælp at hente, og nu står vi her med et mistet liv, siger Peter Dronninglund. 

- Politiet grinede af os

Historien begyndte fredag i sidste uge, da familien kontaktede politiet første gang og gjorde dem opmærksomme på, at den 64-årige mand chikanerede den 70-årige kvinde.

- De grinede nærmest af os og sagde, at det havde de ikke tid til at gøre noget ved, når der ikke var en reel trussel. Der var tre familiemedlemmer, som blev tilbageholdt i en lejlighed i halvanden time. Det ønsker politiet ikke at gøre noget ved, for det var ikke vigtigt nok for dem. Vi fik at vide, at hvis han stod med et våben, så kunne vi ringe igen, fortæller Peter Dronninglund.

Ifølge svigersønnen til den nu afdøde 70-årige kvinde fortsatte truslerne fredag aften, og den 64-årige opsøgte den 70-årige kvinde på en adresse i Frederikshavn. Her lykkedes det familien at få manden til at gå. 150 meter fra boligen mødte Peter Dronninglund den 64-årige mand, og det kom til en konfrontation mellem de to mænd. 

Peter Dronninglund alarmerede politiet, og den 64-årige mand blev anholdt. Han overnattede i arresten i Aalborg, men blev løsladt igen lørdag morgen.

Drabsmand i behandling for depression

Anholdelsen fik dog ikke truslerne og chikanen til at stoppe. I stedet fortsatte den 64-årige mand med en række telefonopkald og sms'er - ikke bare til den 70-årige kvinde og hendes familie, men også til den kristne menighed i Frederikshavn, som både kvinden og den 64-årige mand begge kom i. 

Den 64-årige var også kort inde over psykiatrien i Aalborg søndag. I retten kom det frem, at han i årrække har været i medicinsk behandling for en depression.

- Det er skræmmende at tænke på, at de har haft ham inde at vende, og at han er blevet udskrevet samme dag, som han igen truer familien og min svigermor på livet, og at han vil skade os, siger Peter Dronninglund.

De mange trusler fik i mandags familien til at anmode Nordjyllands Politi om at udstede et polititilhold, hvor den 64-årige mand fik forbud mod at opsøge kvinden og hendes mand. Men det tilhold valgte manden altså at bryde. Onsdag eftermiddag mødte den 64-årige den nu afdøde kvinde på Føtex' parkeringsplads i Frederikshavn.

Kort tid forinden havde han købt en 14 centimeter lang køkkenkniv i varehuset.

Kvinden endte med at køre manden hjem til den boligblok, som de begge bor i. Mens de stadig sad i bilen, stak han hende to gange i halsen med kniven.

- Hvad fanden er der galt med sådan et system. Det er helt grotesk, siger Peter Dronninglund. 

Politiet undersøger sagen

Nordjyllands Politi har i dag, torsdag, efter de blev gjort bekendt med familiens klage, kontaktet familien, ligesom politiet nu vil undersøge sagen nærmere.

- Vi vil undersøge det forløb, som ligger forud for drabet. Vi undersøger, om vi kunne have gjort nogle ting anderledes, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau fra Nordjyllands Politi.

Politiinspektøren bekræfter, at Nordjyllands Politi flere gange i løbet af weekenden var i kontakt med både den sigtede 64-årige mand, den nu afdøde kvinde og hendes familie om forskellige forhold. 

- Vi efterforsker stadig sagen, så jeg kan ikke komme ind på nærmere detaljer, siger Marianne Vestergaard-Lau.