Krimi

Drabschef har fået et tæt forhold til Kim Walls familie

Jens Møller kalder det selv atypisk og en smule uprofessionelt, at han i løbet af ubådssagen udviklede et venskabeligt forhold til Kim Walls forældre.

Drabschef og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi Jens Møller Jensen ville før 9. august 2017 have haft svært ved at forestille sig at deltage i bisættelsen af et mordoffer fra en af sine egne sager.

Ikke desto mindre deltog Jens Møller Jensen i bisættelsen af Kim Wall.

- Det var meget atypisk, men i den her sag blev jeg ved et tilfælde kontaktperson til familien Wall, siger Jens Møller Jensen.

Der er i drabsafdelingen et princip om, at den, der har den første kontakt med et offers pårørende, bevarer kontakten hele vejen igennem, så de ikke skal løbe spidsrod mellem en masse personer i politiet.

- Det udviklede sig til en slags venskab, som jo også er atypisk og en smule uprofessionelt, men jeg er jævnaldrende med Kim Walls forældre og har børn på samme alder som Kim Wall, så der var mange ting, vi kunne snakke om, fortæller den erfarne drabschef.

Følelsesmæssig rustning

'Opklaret' er titlen på Jens Møller Jensens nye erindringsbog, hvor han blandt andet fortæller om opklaringsarbejdet i Kim Wall-sagen og de personlige udfordringer, han oplevede i forbindelse med sagen.

Det udviklede sig til en slags venskab, som jo også er atypisk og en smule uprofessionelt, men jeg er jævnaldrende med Kim Walls forældre og har børn på samme alder som Kim Wall, så der var mange ting, vi kunne snakke om

Drabschef og leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi Jens Møller Jensen

Jens Møller Jensen beskæftiger sig i sit arbejde med drab, drabsforsøg, røveri, menneskehandel, seksuelle overgreb, vold, brand og særlige sager, men på trods af sit barske job forsøger han ikke at holde følelserne ude af sit arbejde.

- Jeg har ikke gode erfaringer med at iføre mig en følelsesmæssig rustning.

Og måske er det netop grunden til det atypiske venskab med familien Wall, som han stadig taler med den dag i dag.

- Det er vigtigt at prøve at være et helt menneske og beskæftige sig med andet end politiet, siger Jens Møller Jensen.

Bagsiden af det danske samfund

Professionalisme er dog det vigtigste redskab, når det kommer til ikke at lade alle grusomhederne få overtaget.

- Man bliver hjulpet af at stå i et meget vigtigt stykke arbejde, hvor vi forholder os professionelt til de ting, vi møder, forklarer han og fortsætter:

- Selvfølgelig er det en grov, grov oplevelse, når man kommer ud, da Kim Walls torso blev fundet, men for os er det også et gennembrud i sagen.

Og selv en næsten daglig konfrontation med bagsiden af det danske samfund går ifølge Jens Møller Jensen hen og bliver en slags rutine, men han pointerer, at det samtidig er vigtigt at huske at forholde sig til ens egne følelser hele tiden.