Krimi

Ung mand dømt for at optage sexvideo gennem brevsprække

To andre 19-årige mænd fik også betingede straffe i sagen.

En 19-årig mand er idømt en betinget straf på 40 dages fængsel. Som del af straffen skal han udføre samfundstjeneste.

Det har Retten i Svendborg slået fast. Manden straffes for gennem en dørsprække at have optaget en video af et par, der havde samleje.

Videoen blev efterfølgende delt på sociale medier. 

To andre 19-årige mænd var til stede, da videoen blev optaget, og de er idømt 14 dages betinget fængsel. De tre unge mænd har alle tilstået.

Optagelsen var ifølge Fyens.dk af en 17-årig kvindelig handelsskolelev, der havde sex med en dreng.

De tre dømte skal betale i alt 15.000 kroner i tort-erstatning til pigen.

Tre mænd tilstod

Hun anmeldte mændene, efter at optagelsen begyndte at florere især blandt gymnasieelever i Svendborg-området. Retten havde i sin afgørelse lagt vægt på de dømtes unge alder på gerningstidspunktet. 

Inden sagen kom for retten, tilstod de tre mænd forbrydelsen, og den er derfor blevet behandlet som en tilståelsessag. 

Mændene var ikke til stede i retten ved domsafsigelsen, og det er uvist, om de vil anke dommen i håb om en mildere straf. 

Advokat Søren Ole Knudsen, der er forsvarsadvokat for en af mændene, havde ifølge fyens.dk argumenteret for frifindelse. 

En fjerde mand skulle også have kigget gennem dørsprækken ind til naboværelset den pågældende aften. Han nægter sig dog skyldig i at have blufærdighedskrænket parret, og derfor skal hans sag føres separat.

Fokus på sexkrænkelser

Der er de seneste år kommet større fokus på digitale sexkrænkelser - især efter de såkaldte Umbrella-sager, hvor politiet sigtede over 1000 primært unge for at have gemt og delt en sexvideo med blandt andre en 15-årig pige. 

Det større fokus er vigtigt, mener Kuno Sørensen, psykolog ved børneorganisationen Red Barnet. 

- Mange unge er ikke klar over, at de med deres digitale kameraer kan begå strafbare handlinger, og at privatlivet også skal beskyttes, når det gælder hele den digitale kommunikation, siger han. 

Han håber derfor, at børn og unge vender dommene i hovedet, inden de trykker på optageknappen, så de kan forebygge fremtidige forbrydelser.

 - Jeg håber, at de unge lærer af sagerne. Det er meget vigtigt, at forældre, lærere og pædagoger bruger dem til at diskutere, hvornår deling af private oplysninger bliver krænkende eller direkte strafbare handlinger, siger Kuno Sørensen. 

Det er ifølge ham lige så afgørende at opføre sig anstændigt i den digitale verden, som det er at kende til reglerne i trafikken.