Jura Levakovic taber udvisningssag ved menneskerettighedsdomstol

Den 31-ĂĄrige kroat kan udvises af Danmark.

Den 31-ĂĄrige kroat Jura Levakovic, der har mange fængselsdomme bag sig, har ifølge Ritzau tabt en sag om udvisning fra Danmark ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

En udvisningsdom, som Levakovic blev idømt sidste ĂĄr, var ikke i strid med den europæiske menneskerettighedskonventions artikel 8 om respekt for privat- og familieliv. 

Den 31-ĂĄrige kroat er opvokset i Danmark, hvor han boede med sine forældre og tre brødre. Han var ni mĂĄneder, da han kom til Danmark fra Holland 1988. Jura Levakovic er fra en familie, hvor flere medlemmer jævnligt har tilbragt tid i retslokaler og afsonet fængselsdomme. 

Den 31-ĂĄrige var tidligt involveret i kriminalitet, og han har siddet en stor del af sit voksenliv bag tremmer. Før han blev 18 ĂĄr, var han dømt fire gange for røveri og lovovertrædelser med narkotika. Siden er fulgt en række domme for røverier, tricktyverier og vĂĄbenbesiddelse.

Har ikke børn i Danmark

Domstolen konkluderer, at det danske retssystem har fremlagt "tilstrækkelig og relevant" begrundelse for udvisningen. 

- De nationale domstole har været opmærksomme pĂĄ, at der skal meget gode begrundelser til at retfærdiggøre udvisningen af en migrant, som har været bosiddende i en lang periode, hedder det i domstolens erklæring. 

Desuden lægges der vægt pĂĄ, at Jura Levakovic ikke har børn i Danmark. Den 31-ĂĄrige kroat er opvokset i Danmark, hvor han boede med sine forældre og tre brødre. Han var ni mĂĄneder, da han kom til Danmark fra Holland 1988.