Millionsvindel i Socialstyrelsen

Sydafrikansk minister lover at intensivere jagten på svindelsigtet kvinde

Den sydafrikanske minister for politi lover mere "entusiastisk" handling i eftersøgningen af den svindelsigtede kvinde.

Det er svært at gemme sig i en verden, hvor man efterlader sig elektroniske spor, bliver set af kameraer i det offentlige rum, spores af en nysgerrig medieverden eller har Interpol i hælene.

Foreløbig er det dog lykkedes for den svindelsigtede Anna Britta Troelsgaard Nielsen, også blot kaldet Britta Nielsen, der er mistænkt for at tilegnet sig 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen. Men nu skærpes jagten på den 64-årige kvinde og kontorfunktionær, siger den sydafrikanske minister for politi, general Bheki Cele.

- Jeg har hørt om sagen, men jeg tror endnu ikke, man har forfulgt den entusiastisk - siden du også er her nu og giver mig flere og bedre informationer, så må Sydafrika med sikkerhed gøre noget ved det. Kriminalitet er kriminalitet, lige meget om det er nationalt eller internationalt, og vi bliver nødt til at handle nu, siger han til Ekstra Bladets journalist.

Skal stå til regnskab

Ifølge TV 2s oplysninger er Britta Nielsen blevet set i den sydafrikanske kystby Durban af flere uafhængige vidner. Nogle siger, det blot er to uger siden de sidst så hende, mens andre ikke kan huske præcist, hvornår det var.

- Vi vil arbejde hårdere for at finde hende. Det beløb, hun har taget, skal returneres til de rette folk. Det er et stort beløb, folk snakker om, og det skal hun stå til regnskab for, understreger Beki Chele til avisen.

Britta Nielsen forsvandt 25. september, samme dag hun blev politianmeldt, efter at der var konstateret store uregelmæssigheder i forbindelse med hendes arbejde. Udover Britta Nielsen er en mand og yderligere to kvinder sigtet i sagen om de 111 millioner kroner, der siden 2002 er blevet stjålet fra Socialstyrelsen.

Den 64-årige kvinde, boede på en stille villavej i Hvidovre, har erhvervet sig flere ejendomme i Sydafrika og brugt store beløb på indkøb af heste herhjemme.