Brand i restaurant på Dyrehavsbakken - gæster blev evakueret

Branden blev sent onsdag aften meldt under kontrol. Men en bygning med flere forretninger og spisesteder stod ikke til at redde.

Der opstod onsdag aften brand i en restaurant på Dyrehavsbakken nord for København.

Brandvæsen og politi kom til stedet og bekæmpede branden, og der er ingen meldinger om tilskadekomne, oplyser Nordsjællands Politi.

- Branden er under kontrol, men arbejdet derude besværliggøres af tæt tåge, så det går langsomt fremad, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager kort efter klokken fem torsdag morgen. 

Bygningen udbrændte helt, da først flammerne fik fat.
Bygningen udbrændte helt, da først flammerne fik fat. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

Det var buffetrestauranten Balkon 51, der stod i flammer, men også Restaurant Laura i underetagen brændte ned sammen med de øvrige forretninger i ejendommen, oplyser Nordsjællands Politi. 

En kran blev kaldt til stedet for at rive dele af den nedbrændte bygning ned.

Kender ikke årsagen

Det lykkedes dog brandfolkene at sørge for, at branden ikke bredte sig til andre bygninger.

- De har selvfølgelig fået noget vand og lidt sodskader, men umiddelbart er der ikke sket stor skade, siger vagtchef Jan Hedager til Ritzau.

Til TV 2 siger bestyreren på Balkon 51, som var i restauranten, da branden brød ud, at han går ud fra, at årsagen til branden er fejl i en elektrisk installation.

Men bestyreren på en restaurant på Dyrehavsbakken understreger, at han ikke kender årsagen.

Men han understreger, at han ikke aner, hvad årsagen er. Han fortæller, at det startede med, at der kun kom røg, men at han måtte bede de mange gæster forlade restauranten, da branden tog til.

Gæster blev evakueret

Flere fortæller til Ritzau, at samtlige gæster på Dyrehavsbakken blev evakueret, og det har Nordsjællands Politi efterfølgende bekræftet.

Øjenvidnet Jacob Meisner Caspersen var ifølge Ritzau gæst i forlystelsesparken, da branden brød ud. 

 - Hele Bakken er blevet evakueret. Nu er her meget røgfyldt, og vi kan høre, at der kommer flere brandbiler, sagde Jacob Meisner Caspersen til Ritzau kort efter klokken 21.

Samtlige gæster i forlystelsesparken Bakken er onsdag aften blevet evakueret på grund af en brand.
Samtlige gæster i forlystelsesparken Bakken er onsdag aften blevet evakueret på grund af en brand. Foto: Thomas Sjørup / Ritzau Scanpix

Politiet modtog anmeldelsen om branden klokken 20.34. Bakken har åbent hver dag i efterårsferien indtil klokken 21. Gæsterne er dermed blevet evakueret, ganske kort tid inden parken skulle lukke.

Branden var voldsom, men sent onsdag aften under kontrol, oplyste Beredskab Øst på Twitter. Ved samme lejlighed oplyste beredskabet, at der var indsat 45 brandmænd og 15 køretøjer.

Bakken åbner som normalt

Trods branden åbner forlystelsesparken nord for København torsdag som normalt klokken 11. Det oplyser direktør Nils-Erik Winther til Ritzau torsdag morgen.

Der vil være et mindre område omkring branden, som vil være spærret af, men resten af parken er uskadt. 

- Det er jo trist, når noget brænder ned, men omvendt er jeg jo glad for, at der heldigvis kun skete materiel skade, lyder det fra Nils-Erik Winther. 

Han har kun ros til overs for både personalet og gæsterne for håndteringen onsdag aften.

Efterslukning og oprydning er fortsat i gang torsdag morgen.
Efterslukning og oprydning er fortsat i gang torsdag morgen. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix