Krimi

Statsadvokaten anker dom for ulvedrab

Anklagemyndigheden ønsker straffen skærpet. Manden vil omvendt selv anke med krav om frifindelse.

Statsadvokaten i Viborg har valgt at anke dommen mod en 66-årig mand, der blev idømt 40 dages betinget fængsel i danmarkshistoriens første retssag om ulvedrab.

Formålet er at få manden idømt en skærpet straf.

- Vi ønsker både, at landsretten tager stilling til, om fængselsstraffen skal være højere, men også om den tiltalte skal have frakendt sit jagttegn, udtaler senioranklager Mette Bøgelund Hansen i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden henviser til, at den 66-årige har jagttegn, men at Retten i Herning i sin dom ikke valgte at frakende ham retten til at gå på jagt.

- Det er en meget speciel straffesag, fordi domstolene aldrig tidligere har taget stilling til, hvad straffen skal være for at skyde en ulv. Derfor er det vigtigt, at vi også får landsrettens vurdering, udtaler Mette Bøgelund Hansen.

Vestjyde vil frifindes

Også den 66-årige har valgt at anke sagen til landsretten, men med krav om frifindelse. Det oplyser hans forsvarer, Jan Schneider til Ritzau.

- Efter byrettens behandling af sagen henstår en masse uafklarede, ret principielle spørgsmål.

- Blandt andet blev den tiltalte og jeg som forsvarer ikke inddraget i de undersøgelser, der blev lavet af dyret forud for byrettens behandling, siger advokaten.

Han har sat spørgsmålstegn ved, om det var en genetisk ren ulv, som vestjyden dræbte 16. april 2018, eller om der kunne være tale om en krydsning mellem en ulv og en hund.

Hvis det er tilfældet, har dyret ikke samme krav på beskyttelse som den fredede ulv.