Krimi

'Kvinden med den tunge kuffert' tiltalt for 22 forhold af bedrageri

Sagen behandles ved Retten i Lyngby.

Nordsjællands Politi har rejst tiltale for 22 forhold af bedrageri mod en 60-årig kvinde fra Norge, som er kendt som hovedpersonen i podcasten 'Kvinden med den tunge kuffert'.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Af anklageskriftet fremgår det, at kvinden har boet på klostre og refugier flere steder i Danmark, hvorfra hun er rejst uden at betale regningen, skriver politiet.

Politiet oplyser derudover, at den 60-årige er tiltalt for at have lånt penge af flere personer, selvom ikke hun ”havde evne eller vilje” til at tilbagebetale.

Ifølge den norske avis VG, der har fulgt historien tæt, er kvinden inden de 22 forhold dømt for 113 forhold.

Sagen behandles i Retten i Lyngby i midten af december.

Den 60-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden 30. juli i år.

"Nordens største bedrager" i Sverige

Kvinden er blandt andet kendt fra en podcast-serie, som Politiken og Third Ear har lavet, med titlen 'Kvinden med den tunge kuffert'.

Det er en reference til et af de første signalementer af kvinden i podcasten. Hun havde nemlig altid en tung kuffert med sig.

Politiet har ifølge blandt andre Ritzau kendskab til, at hun har brugt 20 forskellige falske identiteter til at begå svindlen, og i nogle tilfælde har hun påstået at være syg af kræft.

Både i Norge og Sverige er kvinden dømt for adskillige bedragerier. I 2012 blev hun idømt to års ubetinget fængsel i Norge. I Sverige har hun ifølge svenske Aftenposten otte domme i en 10-årig periode fra 1992 til 2002. I Sverige er hun af landets medier blevet udnævnt til "Nordens største bedrager".

Det var et af disse forsøg på bedrageri, der i slutningen af juli førte til hendes anholdelse på Hotel Marina i Vedbæk nord for København. En kvinde fra Holte-egnen lånte den 60-årige norske kvinde 1600 kroner, da den 60-årige havde fortalt, at hendes pung lå i hendes søns bil i Norge. Men efterfølgende fattede kvinden mistanke til historien.

- Hun gik ind og fandt historierne om hende på nettet, og hun fandt også ud af, at hun boede på Hotel Marina, har Allan Lørup, politikommissær ved Nordsjællands Politi, tidligere fortalt TV 2.

Her konfronterede kvinden den 60-årige tidligt om morgenen - hun fik 600 af de 1600 kroner, hun havde lånt den 60-årige, tilbage og en mobiltelefon i pant for resten af beløbet. Derefter kontaktede kvinden Nordsjællands Politi, som kort efter kunne anholde 'kvinden med den tunge kuffert'.

Den 60-årige kvinde ønsker ikke at blive afhørt af politiet, og hun har også instrueret sin forsvarer, Ulla Wulff Hansen, om ikke at tale med pressen. Men Ulla Wulff Hansen har tidligere oplyst, at den 60-årige kvinde "i alt væsentligt" nægter sig skyldig.