Krimi

Politiet henlægger sag om brutalt bandedrab

Mindre end to år efter drabet på Khaled More Razzaq har politiet henlagt sagen. Enken og den øvrige familie sidder frustrerede og uforstående tilbage.

7. oktober 2016 blev Khaled More Razzaq og tre andre yngre mænd ramt af en byge af skud på Hans Knudsens Plads i København. Den 30-årige Khaled More Razzaq blev ramt på vej ud af sin bil, og efterfølgende gik gerningsmanden hen og likviderede ham på klos hold.

Siden den skæbnesvangre aften har moderen til hans barn ventet på at få at vide, hvorfor Khaled More Razzaq skulle dø den aften på Østerbro.

- Jeg frygter, at han bliver glemt. Jeg tænker, at han bare bliver lagt op på hylden, og så kan dem, der har gjort det, bare fortsætte deres liv. Samtidig render jeg rundt med alle de her spørgsmål, som man kan blive ved med at stille sig selv.

8. august modtog enken et brev fra Københavns Politi om, at de havde henlagt sagen om hendes mands drab. Vidner, tekniske spor, afhøringer og andet bragte dem ikke videre, så derfor valgte de at ’standse efterforskningen’.

Københavns Politi sendte dette brev til Khaled More Razzaqs enke, da de henlagde sagen.

Khaled More Razzaq var tidligere registreret medlem af banden Brothas, men havde været gennem et exit-program. På Hans Knudsens Plads stod han sammen med venner, der var relateret til banden.

- Det betyder også, at jeg personligt mister en tiltro til politiet og det arbejde, som de har gjort eller ikke har gjort, siger enken, som ønsker at være anonym, fordi hendes mands mordere stadig er på fri fod.

Politiet har altid en kopi liggende fremme

Hos Københavns Politi fortæller politiinspektør Torben Svarrer, at man har lagt et stort stykke arbejde i sagen. Men han forstår frustrationen.

- Jeg kan godt forstå, hvis man er frustreret over at få sådan et brev. Men selv om efterforskningen er stoppet, har vi altid en kopi liggende fremme, så vi kan gå ned i den, hvis der dukker nye oplysninger op, siger han.

Er det ikke meget tidligt at henlægge en sag? Der er ikke engang gået 2 år.

- Nej, det kommer jo an på, om der er mere at gå efter. Gruppen af efterforskere, som har haft sagen, kender den indgående, og de er opmærksomme på mulighederne. Og der opstår altid nye muligheder i denne her type sager, siger Torben Svarrer. 

Du kan se 'Station 2: Bandernes ofre' torsdag klokken 20.50 på TV 2.