Station 2

19-årig lænket til hospitalssengen, efter han blev ramt af skud

Walid El-Jamal kom til Danmark på flugt fra krig og kugler. Nu har skud i de københavnske gader invalideret hans søn.

Ensomheden og stilheden hjemsøger Walid El-Jamal fra Nørrebro. Siden hans søn blev skudt i den københavnske bydel for to uger siden, har han haft svært ved at være derhjemme. For så kommer alle tankerne og tårerne snigende.

Hans kun 19-årige søn er et af ofrene i de mange bandeskyderier, der har hjemsøgt København på det seneste. Sønnen Khalid blev skudt i Guldbergsgade på Indre Nørrebro 21. september, hvor han blev ramt i rygmarven, så han sandsynligvis mister førligheden i sine ben. 

Faderen viger derfor ikke fra sin søns sygeseng. Han er kun hjemme for at sove nogle timer hver nat. 

- Jeg har det ikke godt. Vi græder næsten hele tiden. Jeg siger til min kone: "Jeg vil ikke med dig hjem, jeg vil blive her". Der er mennesker, der kommer forbi, så vi har det godt. Når jeg er hjemme, ligger jeg i sengen og begynder bare at tænke. Så kommer tankerne, fortæller Walid El-Jamal, da 'Station 2' møder ham på Rigshospitalet.

Københavns Politi har oplyst, at den 19-årige ikke er kendt i kriminelle bandesammenhænge og ikke er registreret bandemedlem.

- Men på det seneste er han efter vores opfattelse begyndt at befinde sig i periferien af en af de grupperinger, der er i konflikt. Blandt andet blev han i forbindelse med skyderiet i går fundet i besiddelse af en såkaldt vagtradio, har politiinspektør Torben Svarrer tidligere udtalt til TV 2. 

Faderen forklarer, at det er umuligt for en ung mand at undgå at omgås folk med relationer i miljøet, når han vokser op på Nørrebro. Khalid har ifølge faderen da også valgt en helt anden vej. Han blev blandt andet student i år.

Whalid El-Jamals søn blev student i år.
Whalid El-Jamals søn blev student i år. I dag ligger han på Rigshospitalet efter at være blevet ramt af skud i bandekrigen.

Fremtidsdrømmene er dog knuste for den unge mand, der nu er lænket til hospitalssengen på Rigshospitalet.

- Min søn har det naturligvis forfærdeligt. Han er i chok. Men der er nogle ting, han ikke siger til os. Som han bare holder inde i sig selv, siger faderen.

Bandekonflikt er blusset op

Bandeskyderiet er blandt de 11 skudepisoder, som på omkring to uger ramte København og Vestegnen. Grupperingen Brothas fra Mjølnerparken og omegn splittede op i to og udkæmpede en intern strid med en udbryddergruppe, som politiet døbte NNV.  

Walid El-Jamal fortæller, at han selv er flygtet til Danmark for at komme væk fra krig og skyderier, og derfor finder han det paradoksalt og frygteligt, at hans søn skal rammes af skud her i landet.

- Jeg kom selv til Danmark på grund af krigen. Jeg var en dårlig soldat og blev selv såret på min første dag, og derfor kom jeg til Danmark. Efter 30 år bliver min søn skudt her og næsten slået ihjel. Det er ikke til at bære.