Station 2

Politiet efterlyser informationer om pistol fra bandedrab

Drabsvåben i uopklaret bandedrab har været brugt i tre skudepisoder sidste år

Københavns Politi har fundet den pistol, der blev brugt til at myrde Sahin Gümüs i Tingbjerg natten til 3. november 2017.

TV 2 kan nu offentliggøre billeder af den sorte Walther P38, som blev fundet den 10. februar 2018 i Karlstrup Kalkgrav ved Karlslunde. 

Det var en fritidsdykker, der fandt pistolen, som foruden drabet har været brugt ved to skudepisoder sidste år. Et af dem var i bandekonflikten mellem Loyal To Familia og Brothas, mens det andet ikke var banderelateret.

Politiet vil ikke gå mere i detaljer med skyderierne, men oplyser at to mænd blev ramt i den ene skudepisode. 

Mordet på Sahin Gümüs er uopklaret

Drabet på den kun 20-årige Sahin Gümüs er den mest alvorlige episode, som våbnet har været brugt i. Mordet er fortsat uopklaret og bliver set som en del af sidste års bandekrig mellem Loyal to Familia og Brothas.

Politiet modtog en anmeldelse om skyderi klokken 02.31 og fandt offeret i en bil, der lå på taget ved Ruten og Åkandevej i Tingbjerg. En passager stod uskadt ved siden af den forulykkede bil, mens den unge mand i bilen var hårdt såret af skud fra våbnet.

Sahin Gümüs var ikke bandemedlem, men flere af hans familiemedlemmer var knyttet til Loyal To Familia. Han døde senere af sine kvæstelser, og politiet har siden efterforsket sagen.

Politiet er interesseret i at høre fra alle, som kender til den sorte Walther P38 og dens vej gennem det kriminelle miljø, siger politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

Torsdag klokken 20.50 sender TV 2 programmet 'Station 2: Bandernes ofre' om de konsekvenser, som de uopklarede bandedrab har for de pårørende.