Det ved vi om aktionen, der fredag lukkede Danmark ned
Politiet jagtede fredag en svensk bil med tre personer. Lørdag holdt Københavns Politi et pressemøde, hvor de oplyste om deres arbejde.
En menneskejagt som taget ud af en skandinavisk krimi satte fredag Danmark på den anden ende.
Det er meget sjældent, at politiet vælger at lukke al trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen samt flere færgeafgange i forbindelse med en aktion.
Men det var netop, hvad der skete fredag eftermiddag.
Lørdag kunne chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fortælle, at politiets arbejde fredag handlede om deres frygt for et angreb mod enkeltpersoner, men at den sorte Volvo ikke havde relationen til denne sag - efterforskning fredag havde vist, at personerne i bilen havde relation til andre kriminelle handlinger.
Her er et overblik over, hvad vi ved om fredagens aktion.
Broer og færger aflyst
Fredag eftermiddag ved 14-tiden blev Storebæltsbroen og Øresundsbroen lukket for trafik og færger til Sverige og Tyskland aflyst, da der var en "større politiaktion i gang", lød de sparsomme meldinger fra Københavns Politi.
At der var gang i en omfattende menneskejagt kom frem godt en time senere i en pressemeddelelse fra politiet.
Konkret var politiet på jagt efter en sort, svensk indregistreret Volvo med formentlig tre personer, som blev sat i forbindelse med "alvorlig kriminalitet".
Hvad det betød, vil politiet endnu ikke svare på, men det har understreget, at "det er vigtigt, at man ikke selv forsøger at kontakte personerne, men blot observerer og melder det man ser til politiet".
Den efterlyste Volvo er en udlejningsbil, der var lejet frem til den 24. september, men blev meldt stjålet allerede i starten af august, sagde det skånske politis talsmand Calle Persson fredag til den svenske avis Aftonbladet.
Menneskejagt spredte sig til hele landet
I løbet af sen eftermiddag blev der åbnet for begge broer, og færgeoverfarterne genoptaget.
Der var dog lang kø ved begge broer og store forsinkelser i togtrafikken, og flere steder i landet steg rejsetiden, da biler ved blandt andet broerne blev checket grundigt igennem af svært bevæbnet politi, før de kunne køre videre.
Ved 17-tiden fortalte Københavns Politi, at aktionen nu omfattede det meste af landet.
Og det stod klart, at PET og Forsvaret tog del i eftersøgningen.
- Jeg har været 41 år i dansk politi, og jeg har aldrig nogensinde tidligere oplevet, at man har sat sådanne tiltag i værk, sagde Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET, fredag til TV 2.
Der blev desuden kaldt til pressemøde klokken 19.00 på politigården i København, hvor politiet afslørede, at det havde fundet den bil, det formoder, var den efterlyste.
Men derudover var der ikke mange svar på, hvad den storstilede aktion gik ud på.
- Vi kan stadig ikke løfte sløret for, hvad det handler om, men vi understreger, at almindelige borgere ikke har grund til at være bekymrede, sagde chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.
Den store aktion var stadig i gang, men om der var foretaget anholdelser i sagen, afviste han at oplyse.
Svært bevæbnet politi i fynsk landsby
Ved 20-tiden blev kontrollen ved broer og færger ophævet igen efter flere timers grundige check af biler i jagten på de formodentlig tre personer, der var kørt fra Sverige og ind i Danmark i den efterlyste Volvo.
I timerne op til da havde politiet opstillet en mobil kommandocentral på en rasteplads mellem Ringe og Espe på Fyn, hvorfra det kunne koordinere deres indsats.
Derudover kredsede en helikopter over det midtfynske, hvor en grusgrav og en gård blev gennemsøgt. Også en drone hang over området, ligesom en hundeskov i nærheden af ejendommen blev gennemsøgt.
Resten af fredag aften var svært bevæbnet politi massivt til stede i den fynske landsby Espe.
Ved 21-tiden fortalte TV 2s reporter, at specielt én adresse havde interesse, og at politiets teknikere var til stede ved den afspærret ejendom, mens politibiler blokerede indfaldsvejene.
Derudover snakkede TV 2 med flere taxaselskaber, som af politiet var blevet advaret om at samle "mistænkelige personer" op i nærheden af Espe. Chaufførerne var endda blevet bedt om at holde øje med selvsamme "mistænkelige personer" på gaden.
Svensk efterretningstjeneste underrettet
Ved 23-tiden blev afspærringerne i Espe ophævet, skrev Fyens Stiftstidende.
Ved samme tid oplyste Vejdirektoratet, at trafikken atter gled normalt over hele landet, og som de sidste meldte Storebæltsbroen om en ende på køkørslen klokken 23.19 på Twitter.
I mellemtiden havde den svenske efterretningstjeneste, Säpo, fortalt det svenske medie SVT, at de danske myndigheder havde informeret dem om aktionen i Danmark.
Men kommunikationschef Nina Odermalm Schei ønskede ikke at komme med yderligere oplysninger om sagen, eller svare på om det svenske politi havde været involveret.
Politiet mørklægger efterforskning
De samme knappe svar lyder lørdag morgen ved fra dansk politi, der over for TV 2 afviser at kommentere gårsdagens landsdækkende menneskejagt og fredag aftens aktion på Fyn.
Den tidligere efterforskningschef i politiet Bent Isager mener, at politiet er ved at skabe sig et overblik over den store efterforskning - og sørger for, at man ikke afslører for meget over for de personer, man formentlig stadig er på jagt efter.
- Det, man gør nu, er at skabe klarhed over de forskellige aktioner og ransagninger, man helt givet har foretaget sig rundt omkring, og de anholdelser, man måske har foretaget i løbet af i nat, forklarer Bent Isager over for TV 2.
Derfor er det i hans øjne naturligt med en mørklagt efterforskning i bestræbelserne på enten at opklare eller forhindre det, som politiet selv har kaldt "alvorlig kriminalitet".
- Hver gang politiet siger noget, vil andre kunne forstå det og bruge det, så de kan afpasse deres gøren og laden efter det. Derfor er det ikke ukendt, at man siger ingenting, selv om det kan virke udskadeligt.
Lørdag morgen kort før klokken 10 ankom fem betjente med hunde for at genoptage eftersøgningen ved den gård i Espe, der også var af interesse for politiet fredag aften. Det oplyser TV 2s reporter på stedet.
Trussel mod enkelt personer - to forskellige sager
Ved et pressemøde lørdag eftermiddag klokken 13.45 kunne chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov så fortælle, at politiets arbejde fredag handlede om deres frygt for et angreb mod enkeltpersoner.
- Det er sådan, at PET gennem en tid har arbejdet med en sag, hvor specifikke enkeltpersoner er truet på livet, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov på et pressemøde lørdag.
Og da politiet så opdager en mistænkelig sort Volvo på svenske plader i det område, som politiet overvåger, vælger politiet at standse bilen.
- PET kunne konstatere, at den sorte Volvo opførte sig på en måde, der kunne tolkes som en trussel mod de specifikke grupper, siger Jørgen Bergen Skov.
Bilen og de tre personer i den vælger at stikke af og efter en større efterforskning, kan politiet så konstatere, at Volvoen ikke har noget med den pågældende PET-sag at gøre.
De tre personer i bilen har dog noget med andre kriminelle handlinger at gøre, hvorfor at man nu har adskilt de to sager, oplyste Jørgen Bergen Skov.