Krimi

Tidligere PET-chef: Har ikke oplevet noget lignende i mine 41 års tjeneste

Tre tidligere politichefer kalder fredagens aktion usædvanlig.

Det er meget sjældent, at politiet vælger at lukke al trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen samt flere færgeafgange i forbindelse med en aktion.

- Jeg har været 41 år i dansk politi, og jeg har aldrig nogensinde tidligere oplevet, at man har sat sådanne tiltag i værk, siger Hans Jørgen Bonnichsen, som tidligere har været operativ chef i PET.

Sådan lyder det også fra en anden tidligere PET-chef, Frank Jensen:

- Det er jo noget helt usædvanligt, at man laver en aktion af den størrelse og lukker så mange udrejsemuligheder fra Sjælland, siger han.

Tyder på alvorlig kriminalitet

Ifølge Frank Jensen tyder det på, at der er tale om meget alvorlig kriminalitet.

Politiet har bedt befolkningen om hjælp ved at eftersøge en sort Volvo V90 med det svenske registreringsnummer ZBP 546.

Bilen er lejet hos First Rent A Car i Stockholm, og i den befinder sig formentlig tre personer, som sættes i forbindelse med "alvorlig kriminalitet", lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

112 i efterlysningen understreger alvoren

Politiet advarer i samme omgang befolkningen mod at tage kontakt til de tre personer, hvis man ser dem med bilen, men at man i stedet straks kontakter politiet på 112.

Og her er det væsentligt, at politiet i efterlysningen beder befolkningen om at ringe til 112 i stedet for det sædvanlige nummer, som er 114.

Det siger Bent Isager-Nielsen, som er tidligere drabschef i Rejseholdet.

- Det understreger alvoren, for normalt ville man bede om, at befolkningen ringede på 114. Så der ligger noget med, at det er nogle farlige, formentlig bevæbnede, gerningsmænd. Og så har man selvfølgelig det hensyn, at man dels vil advare borgerne, men også have hjælp fra alle de øjne, som borgerne jo repræsenterer derude, siger han.

112 blev dog hurtigt overbelastet, så politiet opfordrede til også at bruge 114, hvis man ikke kan komme igennem.

Begge broer er kort før klokken 16 blevet åbnet for al trafik igen - dog med kødannelse, så rejsende skal forvente længere rejsetid. Følg seneste udvikling i denne artikel.