Krimi

Taxachauffører bedt om at holde øje med 'mistænkelige' personer nær fynsk landsby

Særligt én adresse har politiets interesse.

Svært bevæbnet politi har fredag aften været massivt til stede i den sydfynske by Espe. 

Det beretter både Ekstra Bladet, DR Fyn og BT, og overfor sidstnævnte bekræfter vicepolitidirektør ved Københavns Politi, Riad Tolba, tilstedeværelsen. 

- Vi kan bekræfte, at vi har politiaktioner i hele landet, blandt andet i Espe på Fyn, siger han.

Med disse ord henviser han til de aktioner, der har været sat i værk i forbindelse med den landsdækkende menneskejagt, der siden klokken 14 har lammet store dele af Danmark. 

TV 2s reporter på stedet kan fredag ved 21.20-tiden berette, at politiets teknikere er til stede ved en afspærret ejendom, hvor politibiler blokerer indfaldsvejene. Også en drone hænger i luften over området, ligesom en hundeskov i nærheden af ejendommen er blevet gennemsøgt.

En nabo fortæller, at politiet ankom ved 18-tiden, men hvad de konkret har ledt efter i det sydfynske er endnu uvist.

Københavns Politi orienterede på et pressemøde om dagens politiaktion Video: Thor Hedegaard

Mobil kommandocentral oprettet

Ifølge DR Fyn har en rasteplads mellem de sydfynske byer Ringe og Espe lagt jord til adskillige politifolk. 

Og selvom politiet ifølge DR Fyn har været påpasselige med at tale om deres tilstedeværelse i det sydfynske, har de overfor mediet bekræftet, at rastepladsen Espeskov har fungeret som en mobil kommandocentral, hvor politiet har kunnet koordinere deres indsats. 

Fredag eftermiddag var der således mellem fem og syv politibiler på stedet - samt en akutlægebil og to ambulancer. Ligeledes har Forsvarets observationshelikopter kredset over et bestemt område i flere timer, skriver mediet. 

En bestemt adresse var særligt interessant

Ved 21-tiden er politiet fortsat til stede i Espe, fortæller TV 2s reporter i området. Her bevæger de sig særligt omkring én bestemt adresse. Til stor forundring for naboerne, lyder det. 

- Kvinden i huset ved siden af er meget forundret over at have blå blink foran sit hjem, fortæller Malte Jørsted og uddyber, at det ikke har været muligt at få en kommentar fra politiet om, hvorfor netop den omtalte gårdbygning har vakt politiets interesse. 

TV 2 har desuden talt med flere taxaselskaber, som af politiet er blevet advaret om at samle "mistænkelige personer" op i nærheden af Espe. Chaufførerne er ligeledes blevet bedt om at holde øje med selvsamme "mistænkelige personer" på gaden.

Københavns Politi efterlyser fredag eftermiddag en sort, svenskregistreret Volvo V90 med registreringsnummer ZBP 546, som er lejet hos First Rent A Car i Stockholm. Video: Sebastian Goos

Landsdækkende menneskejagt

Politiet har været synlig i gadebilledet i store dele af landet, siden de omkring klokken 14 indledte en kæmpe politiaktion med udgangspunkt på Sjælland.

Operationen betød blandt andet, at Storebæltsbroen blev lukket helt ned for trafik, mens Øresundsbroen blev lukket i retning mod Sverige. Tog- og færgedrift til og fra Sjælland blev ligeledes indstillet. 

I et par timer stod det uklart, hvem politiet, som også havde indkaldt hjælp fra Forsvaret, jagtede, men klokken 15.30 udsendte de en pressemeddelelse, hvori de eftersøgte en sort, svenskregistreret Volvo og dens passagerer - formentlig tre personer - som sættes i forbindelse med "alvorlig kriminalitet".

Senere fredag - klokken 19 - fortalte chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, på en kort pressebriefing, at de har fundet den bil, de formoder, er den efterlyste.

Han kunne dog ikke oplyse, om der var foretaget nogen anholdelser. 

Det er derfor uvist, om de tre personer fortsat er efterlyst. 

Kort efter klokken 23 fortæller vagtchef ved Københavns Politi til TV 2, at der ikke vil komme yderligere ud for nuværende. 

- Sagen er forankret i København, men mere kan jeg ikke sige, lyder det. 

Trafikale udfordringer sent ud på aftenen

Selvom den store nedlukning kun varede et par timer, har den betydet, at der sent fredag har været forsinkelser i den kollektive trafik, ligesom bilister har holdt i kilometerlange køer på særligt E20 over Fyn og Sjælland.

Og indtil klokken 20 kontrollerede kampklædte betjente bilister på både Øresundsbroen, Storebælt- og Lillebæltsbroen.

Kort efter klokken 23.10 beretter Vejdirektoratet, at trafikken atter flyder normalt på alle de tidligere ramte strækninger.

Trafikken på både Sjælland og Fyn har været mærket af dagens landsdækkende aktion. Video: Katja Mejborn Østergaard