Krimi

Utilfreds med Papes straf-løsninger: - Kom ud af folketingets tykke mure

Strafmetoden er ikke den rigtige løsningsform, når det drejer sig om bandekonflikter, lyder det fra formand for beboerforeningen i Mjølnerparken.

Skyderier, røverier, afpresninger og politiafspærringer.

De seneste par uger har hovedstadsområdet igen været udsat for bandekonflikter og bandekriminalitet.

Trods flere initiativer og bandepakker fra politikernes side har der de seneste uger været omfattende skyderier og flere drabsforsøg - særligt på Nørrebro i København.

Spørgsmålet er derfor, hvor stor virkning de politiske tiltag i virkeligheden har?

Formanden for beboerforeningen i Mjølnerparken, Muhammed Aslam, mener ikke, at de har nogen virkning:

- Når situationen er, som den er, så er vi nødt til at tænke alternativt. Det nytter jo ikke noget, at vores justitsminister konstant siger, "straf, straf, straf – det er løsningen", siger Muhammed Aslam til TV 2.

Hvis det var den rigtige løsning, ville der ikke længere være skyderier med så korte mellemrum i området, mener han.

- Pape er nødt til at komme ud fra de tykke folketingsmure og komme herud, så vi kan have en dialog og finde ud af, hvordan vi får det her løst, siger Muhammed Aslam.

Pape: Flest muligt skal i fængsel

Justitsminister Søren Pape Poulsen har ellers så sent som i går sagt til TV 2, at de nye bandetiltag skulle sørge for ro og tryghed i området.

- Der er en verserende konflikt mellem to grupperinger. Der handler det selvfølgelig om, at vi får flest muligt af dem i fængsel – hurtigst muligt.

- Og så har vi rullet hele tryghedskonceptet ud: Der er gående og kørende betjente, mobile politistationer, og så er der indkaldt assistance fra andre kredse. Der bliver dækket op nogle særlige steder, både på Vestegnen og på Nørrebro, og det er sådan set det vigtigste, lød det fra ministeren.

Giv dem interesser

Papes svar var en reaktion på, at 11 personer onsdag blev anholdt i forbindelse med bandekonflikten. I nat blev alle 11 varetægtsfængslet i 20 dage i et grundlovsforhør i Københavns Byret. De er sigtet for fem forsøg på manddrab og to røverier i løbet af de seneste tre uger.

Alle sigtede har ifølge politiets oplysninger tilknytning til bandegruppen Brothas, og en del af dem er opvokset i Mjølnerparken.

Hvis de ikke har nogle fritidstilbud, så få dem hjulpet ind i nogle. Sværere er det ikke

Jacob Hatting

For at forhindre flere lignende episoder og den store utryghed i gadebilledet mener formanden i Mjølnerparkens beboerforening, at der skal nye metoder på banen.

Det handler om at få flere pædagogiske værktøjer i brug og skabe aktiviteter for de unge i området.

- Vi skal fange de her unge mennesker og deres interesser, så de laver noget andet end at gå rundt og skyde og være voldelige, siger Muhammed Aslam.

Det er nemt at udpege kriminelle unge

Også skolederen på Nørrebro Lilleskole, Jacob Hatting, mener, at man skal spore de unge ind på andre aktiviteter. Særlig vigtigt er det ifølge skolelederen, at der bliver taget fat i de unge tidligt i livet, så man kan forhindre, at de senere kan ende i bandekriminalitet.

Skolen ligger knap to kilometer fra Mjølnerparken, og der er derfor stor sandsynlighed for, at eleverne kommer fra et af de områder, hvor banderne hører hjemme.

- Hvis du går ind på et hvilket som helst lærerværelse, så vil lærerne med 90 procents sikkerhed kunne udpege, hvilke to-tre elever der eventuelt kunne være i risiko for at blive involveret i bandekonflikter, lyder det fra Jacob Hatting.

Han tror derfor også, at en mulig løsning for mere ro og mindre bandekriminalitet er, at lærerne skal være opmærksomme på de potentielle unge kriminelle og hjælpe dem.

- Hvis de ikke har nogen fritidstilbud, så få dem hjulpet ind i nogen. Sværere er det ikke, siger han til TV 2.