Krimi

11 anholdt i sommerhus i stor aktion - sigtes for forsøg på manddrab og røveri

Politiet var talstærkt til stede ved nattens aktion med hundepatruljer og kampklædte betjente.

Københavns Byret har onsdag aften indledt grundlovsforhør mod 11 personer, der natten til onsdag blev anholdt ved en større politiaktion på Sydsjælland. 

Alle personer menes at være en del af den verserende bandekonflikt mellem Brothas og en udbrydergruppe kaldet "NNV". 

De 11 sigtes for fem forsøg på manddrab og to røverier af biler begået i perioden 5. til 26. september i København. 

Ifølge sigtelsen er de 11 personer sigtet for at have planlagt og begået forholdene i samarbejde. Der er tale om røveri af to biler af mærket Mini Cooper og BMW, og ved drabsforsøgene skulle der blandt andet været brugt et gevær af mærket AK-47 og en pumpgun samt flere ukendte gerningsvåben.

De blev alle anholdt i et sommerhus natten til onsdag. Personerne er alle fra samme gruppering i konflikten.

Det bekræfter politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi over for TV 2.

- Flere hundepatruljer og en del uniformeret politi har været indsat i forbindelse med aktionen på Sjælland, siger Torben Svarrer.

Kampklædt politi

Ifølge TV 2s oplysninger er sommerhuset beliggende i et sommerhusområde på Stevns, Sydsjælland.

Et vidne fortæller til TV 2, at der var omkring 25 politibiler til stede i sommerhusområdet - heriblandt mindst otte hundepatruljer.

Vidnet vurderer desuden, at mindst 50-60 politibetjente, flere i kamptøj, har deltaget i aktionen.

11 personer i grundlovsforhør

Kommunikationsmedarbejder fra Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, kan over for TV 2 bekræfte, at der i nat har foregået en større politiaktion på Stevns.

Men han kan ikke sige noget om, hvor stor politiefterforskningen har været:

- Der har været gang i en politiaktion i vores kreds i nat, men sagen ligger hos vores kollegaer i Københavns Politi, så jeg må henvise til dem, siger Martin Bjerregaard.

27-årig ramt af skud

Så sent som tirsdag aften var der en skudepisode i Københavns Nordvestkvarter, hvor en 27-årig mand blev ramt af skud, da han sad som passager i en bil.

Mandens tilstand beskrives som "ikke kritisk".

Skyderiet fandt sted på Skaffervej klokken 22.35, og politiet var herefter massivt til stede i området.

Københavns Politi mener ikke, at offeret er registreret bandemedlem, men det vurderes, at han tidligere har været en del af en bandegruppering.

Overfald i frisørsalon

Også søndag gennemførte politiet en lang række anholdelser rettet mod bandemiljøet. Her blev syv personer anholdt, mistænkt for at tage del i et voldeligt overfald i en frisørsalon på Nørrebro i København søndag den 16. september. De syv anholdte tilhører ikke samme gruppering som nattens 11 anholdte på Stevns, men er fra den modsatte fløj. 

For nylig oplyste politiet, at den seneste tids overfald og skyderier i hovedstadsområdet skyldes, at en bande er blevet opdelt i to nye grupperinger.

Tidslinje over de nyeste skudepisoder i Storkøbenhavn

  1. En byge af skud hamrer mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.


   I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret. Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever

  2. Skud ved Mjølnerparken

   Ifølge Ekstra Bladet bliver der affyret skud på Den Store Plads ved Mjølnerparken. Ingen personer bliver ramt.

    

  3. Skud i Herlev

   Omkring klokken 21.15 jager en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien skydes der ti gange. Ingen personer bliver ramt.

    

  4. Skudt i arme

   Tredje gang på samme aften løses der skud. Denne gang skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han bliver ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-bandemedlem.

    

  5. Hundige står for skud

   Natten til onsdag bliver fem biler ramt af skud på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset i Hundige.

    

  6. Skyderi i Ragnhildgade

   Kort før klokken 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen. Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

    

  7. Skud i Glostrup

   En 30-årig mand opholder sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare. Gerningsmanden flygter i en sølvgrå bil, som muligvis er identisk med et køretøj, der senere er fundet udbrændt i Nordsjælland.

    

  8. Tre ramt af skud på Nørrebro

   Tre personer meldes ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på det indre Nørrebro. Deres tilstand er ukendt. 

    

  9. Tre skud affyret i Ishøj

   Tre skud blev affyret fra en bil mod en gruppe mennesker ved en Circle K-tank i Ishøj. Umiddelbart blev ingen ramt at skuddene.

  10. Skud affyret mod bil på motorvej

   En tilsyneladende helt tilfældig mand bliver sent mandag aften 24. september fanget i krydsild på motorvejen ved Roskilde. På et tidspunkt mellem klokken 23.30 og midnat kørte manden på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud pludselig tordnede mod hans bil. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden.

  11. Skud i Københavns Nordvestkvarter

   Tirsdag aften 25. september affyres der mellem fire og fem skud ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. En person bliver ramt. Politiet vurderer, at episoden er relateret til den igangværende bandekonflikt.

  12. Skud i Hundige

   Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at der formentlig er affyret omkring 10 skud i boligområdet Gersagerparken. Politiet arbejder ud fra den teori, at en eller to gerningsmænd på en knallert har affyret skuddene.