Ny bandekonflikt i København deler kendt gruppering

Gamle allierede fra grupperingen Brothas skyder mod hinanden i en ny bandekonflikt, der har bredt sig til tre politikredse.

En ny bandekonflikt i København har i de seneste dage ført til adskillige skudepisoder og voldelige opgør pĂĄ ĂĄben gade.

- Vi tager den nye konflikt meget alvorligt og har derfor nu skruet op for indsatsen, lyder det fra politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Konflikten involverer ifølge TV 2's oplysninger personer med tilknytning til bandegrupperingen Brothas, der stod over for Loyal To Familia i den nyligt overstĂĄede københavnske bandekrig - men ifølge bĂĄde politiet og personer i miljøet er der ikke tale om, at bandekrigen er blusset op igen.

Derimod er der tale om en konflikt mellem personer, der tidligere har været allierede omkring Brothas, som nu er splittet op.

Den ene del med forbindelse til Greve og Hundige omrĂĄdet, mens den anden er forankret i omrĂĄdet omkring Nørrebro og Københavns nordvestkvarter.

Politiet ønsker hverken at kommentere relationen til Brothas eller ĂĄrsagen til konflikten, der ifølge TV 2's oplysninger blandt andet handler om, at nogle af de involverede bandekriminelle er begyndt at interessere sig for handel med hĂĄrd narkotika.

Tidslinje fra lørdag morgen

Ifølge TV 2's oplysninger har konflikten ulmet i noget tid, inden den første registrerede voldsepisode fandt sted i København natten mellem fredag og lørdag.

Et eller to skud blev affyret i Heimdalsgade pĂĄ Nørrebro omkring klokken 00.52, uden nogen kom noget til - ifølge TV 2's oplysninger kan gerningsmanden have været i besiddelse af et automatvĂĄben, der satte sig fast sat sig fast, sĂĄ der ikke kunne løsnes flere skud.

Senere lørdag aften klokken 22.09 blev to personer i Ishøj ramt af flere skud ved Ishøj Parkvej, dog uden, at de var i livsfare. I alt blev der ifølge Københavns Vestegns Politi affyret mere end 10 skud.

Søndag blev en mand overfaldet i omrĂĄdet ved Heimdalsgade og Nørrebrogade og udsat for alvorlige tæsk, og natten mellem mandag og tirsdag fandt endnu et skyderi sted nær Sorte Plads pĂĄ Nørrebro.

Her hørte flere vidner fire eller fem skud blive affyret - uden at politiet efterfølgende har fundet tegn pĂĄ skader eller tilskadekomne.

34-ĂĄrig ramt af skud

Tirsdag aften fandt endnu et skyderi sted ved Lygten i Københavns Nordvestkvarter, hvor en 34-årig mand blev ramt, og samme aften blev der også affyret skud i Herlev, der hører under Københavns Vestegns Politi.

Her modtog politiet klokken 21.25 en anmeldelse om, at der var skudt mod en sort VW Polo. Først ved Herlev Ringvej og siden ved Herlev Hovedgade - ifølge vidner fra en sølvfarvet Audi. I alt blev der affyret over 10 skud, uden nogen dog blev ramt. 

Senere klokken 00.38 natten til onsdag modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra en borger i Greve, der mente at have hørt skud, og om morgenen kunne politiet konstatere, at fem biler foran et lejlighedskompleks ved Digehuset var ramt af skud.

Vi vil opfordre borgerne til at stĂĄ frem, hvis de har viden om det, der foregĂĄr.

Politiinspektør Torben Svarrer

Forskellige efterretninger gør, at politiet mener, at skuddene kan relateres til den igangværende konflikt, men ingen er anholdt, og der er ikke konstateret personskade.

Politi skød efter flugtbil

Onsdag aften var det igen Københavns Politi, der kom pĂĄ arbejde. 

Omkring klokken 19.48 kom en bil kørende ad Ragnhildgade pĂĄ ydre Nørrebro, hvor der blev affyret flere skud fra en hvid Mini Cooper mod en gruppe unge. En 19-ĂĄrig mand, der stod lidt for sig selv, blev ramt, hvorefter gerningsmændene flygtede fra stedet i den hvide bil.

Politiet undersøger gerningsstedet.

Kort derfra var en politipatrulje ved at ransage et køretøj, og betjentene løsnede skud mod flugtbilen.

- Det er ikke vores opfattelse, at man skyder mod politiet. Politiet var til stede, fordi vi har en skærpet tilstedeværelse i omrĂĄdet, siger politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

TV 2 har været i kontakt med den 19-årige, der efter omstændighederne har det godt. Han ønsker ikke at udtale sig.

Ny visitationszone

Som følge af den væbnede konflikt har Københavns Politi torsdag indført en visitationszone, hvor politiet uden konkret mistanke kan ransage personer eller køretøjer - i første omgang frem til 3. oktober.

- Vi vil opfordre borgerne til at stĂĄ frem, hvis de har viden om det, der foregĂĄr. Hvis de har observationer, sĂĄ vil vi rigtig gerne høre fra dem, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Han oplyser, at politiet i den kommende tid vil prioritere borgernes tryghed i omrĂĄdet og derfor være massivt til stede bĂĄde civilklædt og uniformeret. 

- Det, vi har set indtil videre er, at der ikke er skudt mod tilfældige. Det virker som om, man er gået efter enkelte individer.

Anholdt og varetægtsfængslet

Natten til torsdag blev en 22-ĂĄrig mand anholdt i Ishøj og sigtet for at være i besiddelse af en pistol af mærket Glock, der var gemt ved en fliseopsats ved en hæk.

Efter et grundlovsforhør, der blev afholdt torsdag eftermiddag bag lukkede døre i Retten i Glostrup, er den 22-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at anholdelsen sættes i forbindelse med det nuværende konfliktscenarie.