Krimi

Københavns Politi opruster indsats, efter ny bandekonflikt er brudt ud

Onsdag aften besluttede politiet at indføre visitationszone i København, efter to skyderier har fundet sted tirsdag og onsdag.

Efter de seneste dages uroligheder og skyderier i hovedstadsområdet, skruer Københavns Politi nu op for sin tilstedeværelse. 

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Vi tager den nye konflikt meget alvorligt og har derfor nu skruet op for indsatsen. Vi vil ikke acceptere, at der bliver skudt i det offentlige rum, og vi sætter massivt ind for at fange de ansvarlige. Borgerne skal føle sig trygge og vide, at vi sætter hårdt ind over for bandernes kriminelle adfærd, lyder det fra politidirektør Anne Tønnes i pressemeddelelsen.

- Vi er i gang med at efterforske de konkrete skudepisoder og har i denne forbindelse også et tæt samarbejde med vores nabopolitikredse, Københavns Kommune og Rigspolitiet. Vi er massivt til stede i form af civil og uniformeret patruljering, så vi kan få slået ned på det her uvæsen, understreger hun.

Tre skudepisoder på to dage

Meldingen fra den københavnske politikreds kommer efter en uge, hvor politiet tre gange er rykket ud til skudepisoder.

Tirsdag aften var der to skyderier i henholdsvis Herlev og på Lygten på Nørrebro. En person blev ramt af skud på Lygten, men var ikke i livsfare på noget tidspunkt.

Onsdag kulminerede et skyderi omkring klokken 20 med, at politiet så sig nødsaget til at affyre skud tilbage mod en bil på Ragnhildgade på Nørrebro. Ingen blev anholdt, og gerningsmændene slap væk.

- En bil kommer kørende og skyder mod en gruppe unge, der står på et hjørne. Politiet står nærmest lige ved siden af, fordi de er så massivt til stede i området i forvejen, og de skyder så tilbage mod bilen, fortalte TV 2s Lisbeth Davidsen, der befandt sig på gerningsstedet onsdag aften.

Både Københavns Politi samt politikredsen på Vestegnen mener, at den seneste række af skyderier skyldes spændinger i bandemiljøet. Københavns Politi vurderer, at den nye konflikt kan hænge sammen med, at en gruppering på Nørrebro har splittet sig i to.

Politiet har på baggrund af de seneste tre skyderier besluttet at indføre visitationszone på Nørrebro og i Nordvestkvarteret.