Krimi

Stedfar forlod retten efter dom for dødsvold mod lille dreng - nu er han anholdt

I byretten ville dommere og nævninger frifinde en mand for dødsvold mod barn. Men landsret finder ham skyldig.

Vestre Landsret i Sønderborg har kendt en 31-årig mand skyldig i vold med døden til følge mod sin 17 måneder gamle stedsøn, Noah.

Manden er idømt ni års fængsel, mens han skal betale erstatning på 100.000 kroner til barnets mor. 

Den lille dreng mistede livet tilbage i 2016 i sit hjem i Storegade i Sommersted i Sønderjylland. Obduktionen viste, at han havde brækket 10 ribben og havde adskillige læsioner i bryst- og bughulen.

Mand forsvundet fra retten

Efter at landsretten har afsagt sin kendelse valgte den tiltalte - og nu altså også skyldige - at forlade retten.

Ved 20-tiden blev han anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi, oplyser Ole Aamann, vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi. Han oplyser, at den 31-årige blev anholdt et sted i Sønderjylland.

Manden har ikke været frihedsberøvet, og derfor kan man ikke sige, at han er flygtet.

- Han vil blive fremstillet ved et grundlovsforhør med krav om fængsling i morgen ved Vestre Landsret i Viborg, siger Ole Aamann.

Anholdelsen skete efter at den 31-årige i flere timer var efterlyst og eftersøgt af politiet.

- Nu er der afsagt dom i landsretten, derfor har vi valgt at starte en eftersøgning, sagde vagtchef Ole Andersen, Syd- og Sønderjyllands Politi tidligere mandag.

- Der er ikke nogen, der har hørt fra ham siden, sagde hans forsvarer Gert Dyrn, efter retssagen var slut. 

- Han gik ud på parkeringspladsen sammen med sin familie og sin kæreste, og så fik jeg at vide, at de ville gå op og hente noget at drikke, og så har jeg ikke set ham siden, siger han.

Frifundet i byretten

Tilbage i marts frifandt et flertal ved Retten i Sønderborg manden for anklagen om vold med døden til følge. Den afgørelse valgte anklagemyndigheden imidlertid at anke til Vestre Landsret.

Og her er dommere og nævninger nået frem til det stik modsatte resultat. 

Drengen Noahs død var i første omgang noget af et mysterium. I pressen fortalte hans mor, Jeanette Ry, om, hvordan hun tog afsked med sit barn, som lægerne først troede led af lungebetændelse.

- Der var intet, jeg kunne gøre. Jeg kunne kun se på Noah, der lå i gangen, mens lægerne og ambulancefolkene kæmpede for at redde hans liv, sagde Jeanette ry til JydskeVestkysten tilbage i februar 2017.

- Til sidst sagde de til mig, at hans eneste chance - og den var meget lille - var at flyve ham i helikopter til Rigshospitalet, fortalte Jeanette Ry dengang.

Krop fuld af kvæstelser

Da drengen blev erklæret død på hospitalet, troede Jeanette Ry, at det var på grund af lungebetændelse. Men obduktionen afslørede noget andet. Den lille krop var fuld kvæstelser.

Leveren var sønderrevet. Det samme var milten. Der var blødninger i lungerne og blodudtrædninger omkring nyrerne og i tarmene.

Politiet valgte på den baggrund at anholde den 31-årige mand, som på det tidspunkt var kæreste med Jeanette Ry. Han nægtede sig skyldig og fik altså medhold i byretten.