Ringede til sin ekskæreste 300 gange på en weekend: - Jeg havde en idé om, at jeg ejede hende

Det var svært for den 26-årige at forstå, at hans første forhold var forbi. Han stalkede sin ekskæreste i et forsøg på at holde fast i kærligheden.

Det var midt om natten, og der var ikke lys i vinduerne. På vej hen over carporten var han tæt på at falde gennem taget flere gange. Men han var ligeglad. Han måtte se hende.

Så nu stod han der ved vinduet ind til hendes værelse. Selvom han var cyklet hele vejen gennem byen, kunne han stadig mærke, hvordan alkoholen boblede i blodet.

Persiennerne var rullet for. Måske skulle han banke på ruden? Nu var han jo alligevel kommet så langt, så de kunne lige så godt få talt sammen. Og hun lå jo lige derinde.

Hans første kæreste

De mødte hinanden til en personalefest i 2015. Han var lidt usikker på sig selv og havde ikke haft så stor succes med pigerne. Men det lykkedes ham at falde i snak med hende. Hun var smuk og meget charmerende, syntes han. Og selvom han tænkte, at hun var for god til ham, blev de kærester.

square to 16x9

- Jeg var utroligt glad og stolt over, at jeg havde fået en kæreste. Det gav noget bekræftelse, at der var en, der kunne lide mig. Det havde jeg aldrig prøvet før, aldrig så seriøst, siger han.

Men som tiden gik, blev det svært for ham at være i forholdet.

- Jeg var meget jaloux anlagt. Jeg havde jo ikke haft en kæreste før. Så der skete mange ting, der i bund og grund ikke skulle røre mig, men som gik mig meget på, siger han.

square to 16x9

Efter et år gjorde de det forbi. Det væltede hans verden, at de ikke længere skulle være sammen. Men da tårerne tørrede, besluttede han sig for at vinde hende tilbage – og han ville gøre alt for at få det til at ske.

Hvem, hvad, hvor, hvornår?

Han måtte hele tiden vide, hvad hun lavede. Hvor hun var. Om hun var sammen med en ny. Jalousien blev endnu større, end den var, da de var kærester. Det første han gjorde, når han stod op om morgenen, var at tjekke, hvornår hun sidst havde været online på Messenger.

square to 16x9

- Hvis det var flere timer siden, begyndte jeg at få forestillinger om, hvad hun lavede. Om hun var på arbejde eller sammen med en anden. Så kiggede jeg på Facebook og Instagram, om der var lagt nye billeder op. Jeg prøvede hele tiden at finde et svar på, om det, jeg forestillede mig, var rigtigt, siger han.

Han begyndte også at ringe til hende. Igen og igen. Han var overbevist om, at hvis han bare kunne få lov til at tale hende til fornuft, skulle de nok finde sammen igen.

I Station 2-programmet ”Forfulgt af min eks”, som sendes torsdag klokken 20.50 på TV 2, står den i dag 26-årige mand frem og fortæller, hvordan forsøget på at redde det forliste forhold udviklede sig til forfølgelse. Han er anonym, fordi det, han fortæller om, kan være strafbart.

Hvert afslag var et slag i ansigtet

square to 16x9

Opkaldene til hende blev nærmest en afhængighed for ham. Den ene dag ringede han 20 gange, og den næste dag var det 50 opkald. Når han lagde planer, sørgede han altid for, at der var nogle timer hver dag, hvor han kunne være alene og ringe til hende.

Men jo mere han kæmpede for at få kontakt, jo længere skubbede han hende væk. Hun ville hverken se ham eller tale med ham.

- Hvert afviste opkald var et slag i ansigtet. Men de få gange, den blev taget, var belønningen. Det var hele guleroden ved det. Der var ikke noget positivt i telefonsamtalerne, men jeg var et skridt længere. Det var nærmest mit fix, siger han.

Tankerne trængte sig mere på, når han havde alkohol i blodet. Det forstærkede savnet og trangen til at tage kontakt til ekskæresten.

300 opkald på en weekend

square to 16x9

En fredag aften, hvor han skulle holde fest og i byen med sine venner, ramte behovet for at få kontakt til hende ekstra hårdt. Han havde skrevet lidt med en anden pige, som pludselig ikke havde lyst til, at deres flirt skulle blive til mere.

Afslaget fik ham til at tænke på ekskæresten igen. De havde jo været sammen engang, så han vidste jo, at hun ville ham. Han ville tilbage til hende. Nu.

Som festen udviklede sig, og folk blev fuldere, besluttede de sig for at gå videre mod byen. Men halvvejs trak han væk fra de andre, ind i et buskads og fandt sin telefon frem. Han ringede og ringede og ringede, mens hans venner fortsatte mod byen. Hun tog den ikke. Frustreret gik han tilbage til sin lejlighed for at gå i seng.

Midt om natten vågnede han. Stadig fuld og frustreret. Han begyndte at ringe og skrive til hende, indtil han faldt i søvn igen. Lørdag morgen ringede han videre, og sådan fortsatte det.

- Stædigheden tog over, og jeg tænkte kun på mit eget behov. Nu havde jeg foretaget ét opkald, så kunne jeg lige så godt tage det næste - og det næste. Så snart den gik på optaget eller telefonsvarer, ringede jeg op igen. Da weekenden var omme, var jeg nået op på omkring 300 opkald.

square to 16x9

Hans frygt blev til virkelighed

Den weekend tog han kontakt, fordi han blev ramt af en trang til at se sin ekskæreste. Men det kunne også være frygten for, at hun så en anden, der fik ham til at ringe i timevis. En dag blev den frygt så stor, at han opsøgte hende, mens hun var på arbejde i den butik, hvor de begge arbejdede, da de mødte hinanden.

Han arbejdede ikke længere selv i butikken, men cyklede alligevel derop. Uden at nogen opdagede det, gik han gennem hele butikken ud til lageret, hvor personalerummet også ligger.

- Jeg havde jo selv arbejdet der tidligere, så jeg kunne stadig koden, siger han.

Pærerne i loftet var gået ud. De havde ikke fået dem skiftet i al den tid, han arbejdede der. Men i mørket fandt han frem til hendes taske og tog hendes telefon fra den.

square to 16x9

- Jeg gik ind på datingapps og tjekkede Messenger. Der kunne jeg se, at hun havde været sammen med en fyr dagen før.

Det, han frygtede allermest, var pludselig en realitet. Hun så en ny. Mens han puttede hendes telefon i baglommen, satte han kurs mod butikken. Det her var han nødt til at konfrontere hende med, tænkte han.

- Jeg havde en idé om, at jeg ejede det her menneske. Selvom jeg vidste, det var forkert, følte jeg, at jeg kunne tillade mig det.

Hun blev chokeret, og det hele endte i et stort skænderi. Han tænkte ikke over, at det, han gjorde, var ulovligt, eller hvad det kunne få af konsekvenser. Han var bare fast besluttet på, at hun skulle forklare, hvordan hun kunne finde på at skrive med andre. Ligesom han var fast besluttet på at se hende, den nat han stod på hegnet lige ved hendes soveværelsesvindue.

square to 16x9

Langt, langt ude

Mens han stod lige der foran hendes vindue og overvejede, om han skulle banke på ruden, var det som om, rusen forlod hans krop. Hvad var det egentlig, han havde gang i? Ville hun overhovedet tale med ham, hvis han vækkede hende midt om natten? Svaret nåede han ikke at tænke til ende, før det gav et sæt i ham.

Lyset blev tændt i et af de andre vinduer.

Han kunne mærke sin puls stige. Hvis han blev opdaget her, var han for alvor i problemer. Han hoppede ned fra carporten og løb hen til en hæk, hvor han gemte sig. Så kom der nogen ud på terrassen.

- Jeg stod helt musestille og trak stort set ikke vejret. Jeg stod der, i hvad der føltes som en time, men det var måske ikke mere end 10 minutter.

Den nat blev han ramt af frygten for, at det kunne gå helt galt. Det gik op for ham, hvor langt ude han egentlig var. Hvis ikke han fik styr på sit tankemylder og kontrol over det altoverskyggende behov for at tale med hende, kunne det ende med, at han blev meldt til politiet.

Det måtte stoppe nu. Men han havde ingen anelse om hvordan.

Stalking er en forbrydelse

square to 16x9

Han var på vej gennem byen på sin cykel, da han ud af øjenkrogen fik øje på noget, som fik ham til at vende om og køre tilbage. "Stalking er en forbrydelse", stod der på et banner i vejsiden. Der var både en adresse, en mail og en hjemmeside. Han noterede det på sin telefon og kørte videre.

Han gik et par dage og summede over det. Han havde i lang tid - ja, faktisk siden dengang, han stadig talte med sin ekskæreste - forsøgt at få hjælp hos sin læge, så de her altoverskyggende tanker kunne forsvinde. Men det gik ikke så godt. Selv følte han, at han var på vej til at få en depression eller noget lignende, men lægen sagde, at det var kærestesorger og nok skulle gå over.

Så han tog chancen. Sendte en mail og forklarede, hvordan han ikke kunne slippe tanken om sin ekskæreste, hvordan opkaldene tog overhånd, og hvordan han for noget tid siden havde fundet sig selv stående på et rækværk ved hendes værelsesvindue.

square to 16x9

Det viste sig at være Dansk Stalking Center, han havde fået kontakt til. Her begyndte han at have telefonsamtaler først én og sidenhen to gange om ugen. Han fik psykologhjælp og råd og vejledning til, hvordan han kunne få kontrol over sine tanker omkring ekskæresten.

- Omsider var der nogen, der rakte en hånd ud, i stedet for at pege fingre og spørge, hvad der dog var galt med mig, siger han.

- Hende jeg var i kontakt med, skar igennem over for min læge og anbefalede, at jeg fik hjælp til depressionen.

Siden han opsøgte Dansk Stalking Center er han faldet i enkelte gange. Tre gange i løbet af det seneste år, har han ringet til ekskæresten. Og en enkelt gang har han i fuldskab taget kontakt til sin ekskærestes nye kæreste.

- Jeg tror, at vi alle kender følelsen af at komme til at tænke på sin ekskæreste og de gode tider. Det er stadig et savn, jeg får engang imellem. Men jeg kan kontrollere mine følelser meget bedre nu.

Station 2: "Forfulgt af min eks" bliver sendt på TV 2 torsdag klokken 20.50, men du kan se det allerede nu på TV 2 Play.