Lastbiler bestjålet for flere millioner kroner

16x9
Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Syv personer er nu anholdt i en sag om organiseret tyveri. Tyvene har stjålet elektronik fra flere lastbiler.

To personer er tirsdag blevet anholdt i forbindelse med en sag om organiseret tyveri for flere millioner kroner.

Det skete under en koordineret aktion af det svenske politi, som foretog anholdelsen på vegne af Særlig Efterforskning Vest. 

Det skriver Særlig Efterforskning Vest i en pressemeddelelse.

Personerne er blevet fængslet i absentia i Danmark, hvilket betyder, at de er blevet fængslet uden at være til stede under selve domshandlingen. Derfor har man anmodet svensk politi om at foretage anholdelsen, hvorefter der er blevet anmodet om at få dem udleveret til strafforfølgning i Danmark.

Varerne var på vej mod Elgiganten

Personerne har været i politiets søgelys efter at de tidligere på året stjal elektroniske varer for mange millioner kroner fra flere forskellige lastbiler. 

- De har stjålet både iPads, mobiltelefoner, Macbooks og lignende, bekræfter politiinspektør og leder af Særlig Efterforskning Vest, Brian Olsen, til TV 2.

Lastbilerne var fra forskellige vognmandsfirmaer, der fragtede de elektroniske varer til butikker som Elgiganten i Danmark. Politiinspektøren fortæller, at tyvene stjal over en periode fra flere lastbiler, og at indbrudene foregik om aften, hvor lastbilerne var parkeret for natten.

Forventer at anholde flere

I forvejen er fem andre personer fængslet i sagen. Flere af dem har bopæl i Sverige og stammer fra balkan-området. 

Alle er sigtet for tyverier fra lastbiler. 

Politiinspektøren fortæller, at man har fundet frem til de anholdte gennem grundig efterforskning på tværs af landegrænser. 

- Vores fokusområde er at bekæmpe omrejsende kriminelle, og det synes vi til fulde, at vi har gjort her, fortæller Brian Olsen.

Særlig Efterforskning Vest forventer flere anholdelser i sagen.