Krimi

15-årig sparket og overhældt med urin: Fem drenge fængslet

I juli blev en 15-årig dreng overfaldet af en større gruppe i Vollsmose i Odense. Nu er fem unge fængslet.

En fredag aften i juli blev en 15-årig dreng overfaldet, tævet og overhældt med urin af en større gruppe drenge i Odense-bydelen Vollsmose.

Mandag blev en 16-årig dreng i et grundlovsforhør ved Retten i Odense varetægtsfængslet til den 24. september for at have deltaget i overfaldet, oplyser anklager Ramus Maar Hansen fra Fyns Politi.

Overfaldet fandt sted dels ved Abildgårdskolen, dels ved B1909's boldbaner den 20. juli. Ifølge fyens.dk deltog en halv snes børn og unge i overfaldet, og nogle af dem var helt ned til 9-10 års-alderen.

Ifølge sigtelsen blev den 15-årige slået og sparket og fik sprøjtet peberspray i ansigtet.

Overhældt med urin

Desuden har offeret forklaret, at en af de mindreårige drenge blev beordret til at tisse i en kop, hvorefter urinen blev hældt ud over den 15-årige.

Onsdag i sidste uge blev en 16-årig dreng og to 17-årige drenge varetægtsfængslet, og lørdag blev yderligere en 16-årig dreng fængslet i sagen.

- Foruden grov vold er de alle fem sigtet for vidnetrusler, fordi de i forbindelse med overfaldet skal have truet den forurettede med alt muligt forfærdeligt, hvis han anmeldte det, fortæller Rasmus Maar Hansen.

Den 16-årige, der blev varetægtsfængslet mandag, er sigtet for endnu et tilfælde af vidnetrusler. Søndag eftermiddag skal han angiveligt have spurgt offerets far: "Skal jeg slå din søn ihjel?".

Alle fem sigtede erkender, at de var til stede, da drengen blev overfaldet, men de nægter sig skyldige i sigtelserne. Ingen af dem har dog kæret varetægtsfængslingen til landsretten.