Biler i brand i København i nat - mindst 60 tilfælde siden maj

16x9
Ishøj ved Pilegårds Vænge er et af de steder, der har været ramt af bilafbrændninger. Foto: Matias Øgendal

Natten til onsdag har der igen været bilafbrændinger flere steder i hovedstadsområdet.

De seneste måneder er adskillige bilejere i hovedstadsområdet vågnet op til en nedbrændt bil.

En optælling foretaget af P4 København viser, at der har været knap 60 bilafbrændinger i hovedstadsområdet siden maj 2018. De fleste af bilafbrændingerne har været i selve København.

Nye tilfælde i nat

Natten til onsdag gik det ud over to biler i Grønnemose Allé i Emdrup.

- Det tyder på, at den ene bil er blevet sat i brand, og det har spredt sig til en anden, siger vagtchefen ved Københavns Politi.

På Gladsaxe Møllevej i Søborg blev en bil ligeledes sat i brand, hvorefter branden spredte sig til en anden bil, oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Desuden var brandvæsenet ude til en varevogn i brand i Urtehaven i Valby. Politiet har dog mistanke om, at den brand ikke er påsat, oplyser vagtchefen til TV 2.

Kan være inspiration

De mange påsatte brande sker i en periode, hvor Sverige også har været hårdt ramt af påsatte bilbrande.

Vicepolitiinspektør Riad Tolba ved Københavsn Politi siger, at de mange bilafbrændinger i Danmark kan være inspiration enten fra Sverige eller fra foregående brande i Danmark, men at det kun er gisninger.

- Vi arbejder i tre spor i øjeblikket. Dels er vi massivt til stede i de ramte områder, dels er der en efterforskning i gang af de sager, der har været, og så er der en lokal indsats, hvor vi prøver at få fat i de unge og finde ud af, hvad det er, der foregår, siger han til TV 2.

SSP i gang med indsats

Ifølge P4 København er SSP København ligeledes i gang med en indsats på området i samarbejde med de sociale myndigheder og politiet.

- Når man begynder at brænde noget af, så er det et udtryk for, at man er voldsomt utilfreds med noget, så vores opgave er at gå ud for at finde ud af, hvad utilfredsheden går på, siger Tommy Laursen, sekretariatschef hos SSP København til P4 København.

Det er ikke kun København, der er ramt af bilbrande. I sidste uge blev der sat ild i en bil på Gudrunsvej i Brabrand i Aarhus. Bilen udbrændte, og to biler tæt på blev beskadiget, oplyste Østjyllands Politi.