Krimi

'Kvinden med den tunge kuffert' sigtet i fem nye sager

Nordsjællands Politi regner med at efterforskningen i sagen er færdig i løbet af de næste uger.

En 60-årig kvinde, der sidder fængslet, sigtet for 18 bedrageriforhold er blevet sigtet i 5 nye sager. Hun er dermed i alt sigtet for 23 bedrageriforhold i Danmark, 7 af dem er ifølge sigtelserne begået i år.

- Vi regner med at kunne afslutte efterforskningen i sagen i løbet af de næste par uger, siger Nicky T. Petterson, der er anklagerfuldmægtig i Advokaturen for Almene Sager i Nordsjællands Politi,

Den fængslede kvinde er blandt andet kendt fra en podcast-serie, som Politiken og Third Ear har lavet med titlen 'Kvinden med den tunge kuffert', som er en reference til et af de første signalementer af kvinden i podcasten.

"Nordens største bedrager" i Sverige

Både i Norge og Sverige er kvinden dømt for adskillige bedragerier. I 2012 blev hun idømt to års ubetinget fængsel i Norge. I Sverige har hun ifølge svenske Aftenposten otte domme i en 10-årig periode fra 1992 til 2002. I Sverige er hun af landets medier blevet udnævnt til "Nordens største bedrager".

Det var et af disse forsøg på bedrageri, der i slutningen af juli førte til hendes anholdelse på Hotel Marina i Vedbæk nord for København. En kvinde fra Holte-egnen lånte den 60-årige norske kvinde 1600 kroner, da den 60-årige havde fortalt at hendes pung lå i hendes søns bil i Norge. Men efterfølgende fattede kvinden mistanke til historien.

- Hun gik ind og fandt historierne om hende på nettet, og hun fandt også ud af, at hun boede på Hotel Marina, har Allan Lørup, politikommissær ved Nordsjællands Politi, tidligere fortalt TV 2.

Her konfronterede kvinden den 60-årige tidligt om morgenen - hun fik 600 af de 1600 kroner, hun havde lånt den 60-årige tilbage, og en mobiltelefon i pant for resten af beløbet. Derefter kontaktede kvinden Nordsjællands Politi, som kort efter kunne anholde 'Kvinden med den tunge kuffert'.

Den 60-årige kvinde ønsker ikke at blive afhørt af politiet, og hun har også instrueret sin forsvarer, Ulla Wulff Hansen, om ikke at tale med pressen. Men Ulla Wulff Hansen har tidligere oplyst, at den 60-årige kvinde "i alt væsentligt" nægter sig skyldig.