Krimi

Mand klagede over politiet - nu risikerer han selv fængsel

Anholdelse i Nykøbing Falster førte til klage over politiet. Nu er sagen vendt rundt. Klager er tiltalt.

En borgers klage over politiet får et usædvanligt efterspil. Anklagemyndigheden vil have manden straffet for falsk anmeldelse. Det skyldes hans klage over to betjente, der havde anholdt ham i Nykøbing Falster.

Episoden udspillede sig en aften i august 2016 nær McDonald's i byen. Den nu 32-årige mand havde købt en milkshake, var gået udenfor og traf her en kammerat. Derefter dukkede politiet op og anholdt ham.

Bagefter klagede han til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Han skrev, at han var blevet skubbet i ryggen. Desuden forsøgte den ene at feje benene væk under ham. Der blev ikke taget hensyn til, at han netop var blevet opereret i sit ene knæ, ligesom han blev sprøjtet med peberspray, lød det.

"Han var ophidset og aggressiv"

Til DUP forklarede de to betjente, at manden var ophidset og aggressiv. Han blev ikke skubbet, men blev derimod i strakt arm ført hen til en patruljevogn, forklarede de.

"Der er således tale om påstand mod påstand", fremgår det af afgørelsen fra DUP. Der er ikke grundlag for kritik af betjentene. I afgørelsen hedder det desuden, at det ikke var kritisabelt, at den ene betjent brugte peberspray uden at advare om det på forhånd.

Kræver fængselsstraf til den 32-årige

Men nu kommer der altså et efterspil. Betjentene har meldt den 32-årige til politiet, og anklagemyndigheden har derefter besluttet at rejse en straffesag.

Manden skal have løjet overfor en myndighed, så en uskyldig kunne blive sigtet eller dømt. Kravet er fængselsstraf, fremgår det af anklageskriftet, som Ritzau har fået indsigt i.

I Retten i Nykøbing Falster skal en domsmandsret afgøre, om han er skyldig. Han nægter.

Endnu er der ikke sat en dato på retsmødet.