Krimi

Peter Madsen overfaldet i fængslet - forsvarer vil have ham flyttet

Ifølge Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, har hun i flere måneder forsøgt at få overflyttet sin klient til et nyt fængsel.

Peter Madsen blev i onsdags overfaldet af en medindsat i Storstrøm Fængsel. Det bekræfter Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, i en sms over for TV 2.

 - Jeg kan bekræfte, at min klient blev overfaldet i onsdags. Han er efter omstændighederne ok. Sagen undersøges af politiet, skriver advokat Betina Hald Engmark i beskeden.

Har fået en skade i ansigtet

Folketidende har tidligere skrevet, at en 18-årig fange var blevet sigtet for vold mod en anden indsat, og at offeret var en mand på 47 år.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man dog endnu ikke ønsket at bekræfte, at der er tale om den 47-årige ubådsbygger. Dog fortæller politiinspektør Kim Kliver, at overfaldet skete i forbindelse med samkvem med en anden indsat, som er blevet sigtet for vold.

- Ved overfaldet er der udøvet vold, og der er en skade i ansigtet som følge af den vold, siger Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Vil have Madsen flyttet til andet fængsel

Ifølge Betina Hald Engmark har hun gennem flere måneder forsøgt at få Peter Madsen overflyttet til fængslet i Herstedvester, hvor blandt andre Peter Lundin afsoner en dom på livstid for at have slået sin daværende kæreste og hendes to sønner ihjel. Ligene er aldrig blevet fundet.

Også Steffen Kristensen, som er dømt for at have kvalt og voldtaget den 12-årige Mia Teglgaard Sprotte i Benløse ved Ringsted, og kvindemorderen John Knudsen, som er dømt for at sexkrænke en tilfældig kvinde – den 52-årige Kirsten Bay Andersen – på sin båd i Haderslev Fjord, før han kvalte hende og smed hende i vandet med en betonklods om benet, afsoner her.

Et år siden Wall forsvandt

Fredag er det præcis et år siden, at Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall sejlede ud på Øresund i den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus.

På turen bandt, mishandlede, dræbte og parterede ubådskaptajnen sin svenske passager, fastslog Københavns Byret tidligere i år. Straffen lød på fængsel på livstid.

Selvom Madsen har nægtet sig skyldig, har han valgt at acceptere byrettens afgørelse om, at han er skyldig. Dog har han valgt at anke straffen til Østre Landsret i håbet om en tidsbestemt straf.

Ankesagen begynder den 5. september. Dommen ventes den 14. september.