Krimi

Nye sigtelser mod 'Kvinden med den tunge kuffert'

Både i Norge og Sverige er kvinden dømt for adskillige bedragerier.

Der er rejst tre nye sigtelser mod en 60-årig norsk kvinde, der er sigtet for omfattende bedragerier. Det oplyser anklageren i grundlovsforhøret ved retten i Lyngby, hvor kvinden blev fængslet, sigtet for i alt 15 bedrageriforhold fra 2014 til 2016 samt det forhold, der fældede kvinden denne gang, forsøg på bedrageri mod en kvinde fra Holte-området.

Den fængslede kvinde er blandt andet kendt fra en podcast-serie, som Politiken og Third Ear har lavet med titlen 'Kvinden med den tunge kuffert', som er en reference til et af de første signalementer af kvinden i podcasten.

Hun blev anholdt forleden på Hotel Marina i Vedbæk efter kvinden fra Holte havde fattet mistanke til hende efter at have lånt hende 1600 kroner. Hun opsporede den 60-årige kvinde på det nordsjællandske hotel, konfronterede hende og fik 600 kroner af beløbet samt en mobiltelefon i pant for resten af pengene, inden hun alarmerede politiet.

- Der er kommet sigtelser i tre forhold yderligere til siden grundlovsforhøret. Det ene forhold er fra København, og de er alle tre nyere end forholdene fra 2014 til 2016, men begået tidligere end det forhold, der førte til hendes anholdelse, siger Michael Quist.

Dømt for adskillige bedragerier

Både i Norge og Sverige er kvinden dømt for adskillige bedragerier. I 2012 blev hun idømt to års ubetinget fængsel i Norge. I Sverige har hun ifølge svenske Aftenposten otte domme i en 10-årig periode fra 1992 til 2002. I Sverige er hun af landets medier blevet udnævnt til "Nordens største bedrager", og hun skal angiveligt være udvist af både Danmark og Sverige.

Politiet har ifølge blandt andet Ritzau kendskab til, at hun har brugt 20 forskellige falske identiteter til at begå svindlen, og i nogle tilfælde har hun påstået at være syg af kræft.