Krimi

Mand løsladt efter vold mod børn

Det var et vidnes grundige udsagn, der førte politiet til anholdelsen af manden.

Den tyske turist, der onsdag blev anholdt og sigtet for vold mod to børn, er blevet løsladt.

Manden havde været i politiets søgelys, efter vidner havde beskrevet, hvordan han udøvede vold mod nogle små piger på Hvidbjerg Strand ved Blåvand.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at det var mandens egne døtre, der var tale om. Han er blevet løsladt og er fortsat sigtet for vold. Når sagen er afsluttet, vil Anklagemyndigheden tage stilling til sagens videre forløb, oplyser politiet.

Den 35-årig tyske mand blev anholdt onsdag i et sommerhus i Blåvand.

Manden er sigtet efter straffelovens §244, som omfatter simpel vold.

Løber så ham slå

Episoden fandt sted søndag omkring klokken 18.50 ved badebroen ved Hvidbjerg Strand.

Det var en kvindelig løber, der kontaktede politiet, da hun under sin løbetur så den tiltalte slå en pige. Pigen var i alderen 6-10 år og blødte fra næsen under optrinnet.

Vidnet så manden trykke pigens ansigt ned i sandet og slå hende adskillige gange i ansigtet. Den tiltalte og ofret var i selskab med to andre piger, hvor den ene blødte fra munden, og den anden overværede hændelsen sammen med en kvinde. Pigerne var jævnaldrende.

Stoppede først, da der blev talt tysk

Flere vidner forsøgte at stoppe mandens voldelige adfærd. Det var først, da en tysk kvinde talte til ham, at manden stoppede.

Da politiet ankom til stedet, var den tyske mand forsvundet, men politikommissær Ole Hillerup roser vidnet for de grundige beskrivelser, der hjalp efterforskningen og gjorde det muligt i dag at anholde manden.