Krimi

Chauffør voldtog kvinde på bagsædet af taxa

En pakistansk taxachauffør med kone og børn i Danmark udvises for bestandigt for voldtægt af ung kvinde.

En taxachauffør er onsdag blevet straffet med tre et halvt års fængsel for at have voldtaget en kunde på bagsædet af sin bil.

I dommen har Østre Landsret desuden udvist chaufføren, der stammer fra Pakistan, af Danmark og bestemt, at han aldrig må vende tilbage.

Mens udvisningen er en stadfæstelse af straffen fra byretten, har landsdommerne valgt at lade fængselsstraffen vokse med seks måneder.

Forbrydelsen fandt sted i københavnerforstaden Brønshøj natten til den 28. september sidste år.

Offeret var 20 år yngre

På Amager Torv i det indre København satte den 24-årige kvinde sig ind på bagsædet. Ønsket var en tur til Frederikssundsvej, men den 44-årige Shahzad Shariq satte i stedet kursen mod et grønt område i Brønshøj.

Her stoppede han bilen, kravlede ind til kvinden og tiltvang sig samleje, inden han satte hende af på Frederikssundsvej, hvor hun oprindeligt ville af.

- Efterfølgende bliver hun fundet af en tilfældigt forbipasserende, mens hun er ved at ringe til alarmcentralen. På opkaldet kan man høre, hvordan hun havde det på daværende tidspunkt. Det var ganske frygteligt, sagde anklager Søren Harbo umiddelbart efter byretsdommen den 15. februar i år.

Opkaldet varer næsten 10 minutter, men i al den tid formåede den grædende og nærmest hyperventilerende kvinde ikke at forklare, hvad der var sket.

Forbipasserende måtte hjælpe

Først da den forbipasserende overtog mobiltelefonen, fik alarmcentralen den præcise adresse.

Shahzad Shariq kom til Danmark i 2011. Til at starte med arbejdede han som opvasker, men de seneste år har han kørt taxa.

I Danmark har pakistaneren både hustru og tre børn.