Krimi

Storsvindleren Casper Rieper Holm anklaget for sexovergreb på dansk kvinde i Spanien

Spansk undersøgelsesdommer har besluttet, at den 40-årige storsvindler, der afsoner straf for sexovergreb på sin 13-årige steddatter, kan tiltales.

Der er endnu en retssag på vej mod den dømte storsvindler Casper Rieper Holm, der i øjeblikket afsoner en straf på tre års fængsel.

I april i år blev han ved retten i Aalborg dømt for blandt andet en række sexovergreb på sin steddatter, der var 13 år gammel, da flere af overgrebene skete.

TV 2 er nu kommet i besiddelse af en afgørelse fra en undersøgelsesdommer i Torremolinos i Spanien fra den 17. juli i år, hvor dommeren slår fast, at der er grundlag for endnu en retssag mod Casper Rieper Holm, blandt andet for seksuelt overgreb. I Spanien kan den paragraf i straffeloven, afgørelsen omtaler, give fængsel i op til 12 år.

Sagen drejer sig blandt andet om et sexovergreb på en 38-årig dansk kvinde, som bor med sine børn i en by tæt på Torremolinos på den spanske solkyst.

Grove trusler, tvang og tyveri

Undersøgelsesdommeren mener også, der er grundlag for at gennemføre tiltale mod Casper Rieper Holm for at have påført kvindens dengang 13-årige datter skader, som ifølge afgørelsen har givet pigen både fysiske og psykiske men.

- Jeg har brug for, at han får sin straf, siger den danske kvinde til TV 2.

TV 2 kender identiteten på den danske kvinde, men af hensyn til hende og hendes familie optræder hun anonymt i artiklen her.

Udover de to forhold mener undersøgelsesdommeren også, at der er grund til at behandle tre andre overtrædelser af den spanske straffelov - grove trusler, tvang og tyveri - i forhold til Casper Rieper Holm. Alle tre overtrædelser er relateret til den danske kvinde og hendes børn.

- Jeg tror ikke, han lærer noget af at sidde i fængsel. Men så længe han er dér, kan han ikke gøre nogen fortræd, siger hun.

Via sin forsvarer Søren Beckermann oplyser Casper Rieper Holm, at han p.t. ingen kommentarer har i sagen.

Dømt for bedrageri flere gange

Forholdene, som undersøgelsesdommeren har efterforsket, skal være begået i 2016, mens Casper Rieper Holm var på flugt i Spanien fra anklagerne om sexovergreb på sin 13-årige steddatter i Danmark.

I maj sidste år meldte Casper Rieper Holm sig selv til en politipatrujle i Fuengirola i Spanien, og nogle uger senere blev han hentet til Aalborg af dansk politi. Han var efterlyst via Interpol på baggrund af sigtelserne om sexmisbrug af den 13-årige pige i Danmark.

Casper Rieper Holm er desuden flere gange dømt for omfattende bedragerier i Danmark, og på den baggrund har han blandt andet været centrum for to podcasts på Third Ear og for den danske dokumentarfilm 'En fremmed flytter ind'.