Krimi

Kvindelig seriesvindler fra populær podcastserie fængslet

Den 60-årige kvinde, der er dømt for flere bedragerier i både Norge og Sverige, er blevet fængslet i Danmark. Her er hun sigtet for 15 nye forhold.

En 60-årig norsk kvinde, der er dømt for seriesvindel i både Norge og Sverige, er mandag ved retten i Lyngby blevet fængslet 14 dage. Hun er sigtet for at stå bag 15 nye forhold i Danmark i en periode fra 2014 og til i søndags.

Den 60-årige kvindes forsvarer, Ulla Wulff Hansen, vil kun oplyse til TV 2, at hendes klient nægter sig skyldig.

Den fængslede kvinde er blandt andet kendt fra en podcast-serie, som Politiken og Third Ear har lavet med titlen 'Kvinden med den tunge kuffert', som er en reference til et af de første signalementer af kvinden i podcasten.

Gennembrud på Hotel Marina

- Det var en kvinde, som havde lånt hende 1600 kroner, som fattede mistanke til hende bagefter. Hun fandt frem til hende og tog kontakt til hende på Hotel Marina i Vedbæk, hvor hun boede, fortæller Allan Lørup, politikommissær hos Nordsjællands Politi, til TV 2.

Både i Norge og Sverige er kvinden dømt for adskillige bedragerier. I 2012 blev hun idømt to års ubetinget fængsel i Norge. I Sverige har hun ifølge svenske Aftenposten otte domme i en 10-årig periode fra 1992 til 2002. I Sverige er hun af landets medier blevet udnævnt til "Nordens største bedrager", og hun skal angiveligt være udvist af både Danmark og Sverige.

Politiet har ifølge blandt andet Ritzau kendskab til, at hun har brugt 20 forskellige falske identiteter til at begå svindlen, og i nogle tilfælde har hun påstået at være syg af kræft.

Årvågen kvinde fældede 60-årig

Det var et af disse forsøg på bedrageri, der takket være en årvågen kvinde førte til, at den 60-årige norske kvinde nu er anholdt og fængslet.

- En kvinde mødte den 60-årige ved Vejlesø i Holte, hvor de faldt i snak, siger Allan Lørup.

Den 60-årige fortalte en historie om, at hendes pung lå i bilen hos hendes søn i et andet land, og at hun ikke kunne få fat i den i øjeblikket. Kvinden lånte den 60-årige 1600 kroner, men efterfølgende fattede hun mistanke til hendes historie.

- Hun gik ind og fandt historierne om hende på nettet, og hun fandt også ud af, at hun boede på Hotel Marina, siger Allan Lørup.

Konfronteret

Dagen efter opsøgte kvinden den 60-årige på Hotel Marina i Vedbæk og konfronterede hende. Det lykkedes hende at få 600 kroner af de 1600 kroner tilbage og en mobiltelefon i pant for resten af beløbet.

Men kvinden ringede bagefter til politiet, og mens politifolkene kørte til det nordsjællandske hotel, observerede kvinden den 60-årige, så politiet kunne anholde hende på Hotel Marina.

Hun er altså mandag blevet fængslet - sigtet for i alt 15 forhold med det seneste i weekenden. Bedrageri kan ifølge straffeloven give op til halvandet års fængsel, men i særligt grove tilfælde kan straffen stige op til otte års fængsel.