Imam tiltalt for at bifalde drab på jøder for første gang nogensinde

De omstridte ord faldt i en fredagsbøn i en moské på Nørrebro i København.

Den københavnske imam Mundhir Abdallah fra Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro er blevet tiltalt for at opfordre til drab på jøder.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse

Det er første gang, der rejses tiltale efter den såkaldte imamlov fra januar 2017, som skal skærpe indsatsen mod radikalisering og religiøse forkyndere.

- Der er tale om grove udtalelser, og jeg mener, at det er helt rigtigt, at retten nu får lejlighed til at vurdere sagen, siger vicestatsadvokat Eva Rønne fra Rigsadvokaten. 

Hun har prædikenen på video, da moskéen fra Nørrebro i København selv har lagt den på Facebook og Youtube.

"Kom og dræb ham"

Videoen stammer fra fredagsbønnen den 31. marts 2017, hvor Mundhir Abdallah i sin prædiken citerede en antisemitisk hadith (beretning, red.), der opfordrer til had på jøder.

Prædikenen bestod ifølge Anklagemyndigheden både af imamens egne ord og et citat fra Koranen, og ifølge politiets oversættelse sagde imamen blandt andet:

- Dommedag oprinder ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne, således at muslimerne slår dem ihjel, og jøden vil skjule sig bag sten og træer, og stenen og træerne vil sige: "O muslim, O Guds tilbeder, der er en jøde bag mig, så kom og dræb ham". 

Du kan se uddrag af prædikenen i videoen her:

Imam Mundhir Abdallahs kontroversielle prædiken foregik i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro den 31. marts i år.

Vicestatsadvokat Eva Rønne forklarer, at det er lovligt at citere religiøse skrifter som Koranen og Bibelen, men det er strafbart, hvis eksempelvis drab på en befolkningsgruppe bliver bifaldet, og at den religiøse forkynder samtidig gør ordene til sine egne.

- Det har altid været ulovligt at bifalde drab på en befolkningsgruppe, men det er nyt, at vi nu har en bestemmelse målrettet hadprædikanter, som kan give op til tre års fængsel, siger hun.

Danske jøder glade for retssag

Det Jødiske Samfund i Danmark er glade for, at imamens ord nu skal for retten.

- For os var der ikke tvivl om, hvad udtalelserne var møntet på. Det var dybt bekymrende, siger formand Dan Rosenberg Asmussen til TV 2.

- Der er eksempler på, at svage sjæle lytter til prædikanter, forklarer han.

Det var Det Jødiske Samfund i Danmark, der meldte imamen til politiet i maj 2017, efter man havde set videoen med de omstridte ord.

- Vi har valgt at melde imam Mundhir Abdallah til politiet efter hans prædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro. Vi mener, at den rummer en slet skjult opfordring til at begå drab på jøder, sagde Dan Rosenberg Asmussen dengang.

Imam: Danmark kriminaliserer profetens ord

Straffesagen skal føres ved Københavns Byret som en domsmandssag, men er endnu ikke berammet. Imamen er også tiltalt efter racismeparagraffen.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra både imam Mundhir Abdallah og Masjid Al-Faruq-moskéen uden held. Imamen har dog reageret på tiltalen i et opslag på Facebook.

- Danmark har lavet særlove for at kontrollere, hvad imamerne siger, så de kriminaliserer at nævne, hvad der ikke passer dem af Guds og profetens ord om jihad, strafferammer, seksuelle afvigelser og sex uden for ægteskabet, skriver Mundhir Abdallah blandt andet.

I 2015 var Masjid Al-Faruq-moskéen, hvor Mundhir Abdallah prædikede, også i søgelyset, da det kom frem, at Omar el-Hussein inden terrorangrebet i København havde besøgt netop denne moské.